Τρίπολη:Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικών

Ποιος θα μπορούσε να γίνει επιστήμονας; Μα φυσικά ο καθένας! Ο κεντρικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος "Όλοι μπορούν να γίνουν επιστήμονες!" είναι να δείξει στους μαθητές πως όλοι είναι εν δυνάμει επιστήμονες/εφευρέτες. Το πρόγραμμα κινείται γύρω από τρεις έννοιες:
- Επιστήμη
- Καινοτομία
- Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μαθαίνουν για εμβληματικές μορφές της επιστήμης και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η πορεία τους. Περνάμε στη συνέχεια στο θέμα της καινοτομίας και ανακαλύπτουμε τι ακριβώς είναι η καινοτομία, μέσα από μια σειρά πρακτικών παραδειγμάτων που βασίζονται σε μια απλή συσκευή που όλοι γνωρίζουν: το κινητό τηλέφωνο. Αυτό θα είναι το έναυσμα για να χρησιμοποιήσουμε κινητά τηλέφωνα στη συνέχεια του προγράμματος για να δούμε μια άλλη πρόσφατη καινοτομία, την επαυξημένη πραγματικότητα σε φορητές συσκευές χαμηλού κόστους. Οι μαθητές θα μάθουν για τη λειτουργία του ματιού και θα πειραματιστούν παίζοντας με εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.
Το πρόγραμμα "Όλοι μπορούν να γίνουν επιστήμονες!" προσφέρεται δωρεάν από το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.
Το πρόγραμμα έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. (http://www.e-yliko.gr/…/%CE%95%CE%9E%CE%95_-_%CE%9A%CE%A0_-…)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS