Δέος και συγκίνηση κατά την υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

Με συγκίνηση υποδέχτηκαν την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκουαπό την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Τίμια Ζώνη

Πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου μετά το κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Μεταξύ των πιστών, που με αναμμένα κεριά κατέκλυσαν το χώρο, παρευρέθηκαν και οι Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κ.α.







“Με λαχτάρα” περίμεναν την θαυματουργή Τίμια Ζώνη οι πιστοί, δήλωσε ο ιερέας του ναού του Ευαγγελισμού Ευόσμου και κυρίως οι γυναίκες, που δεν μπορούν να επισκεφτούν το Αγιο Όρος.



Δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα



Ακολουθεί λιτάνευση του Ιερού Κειμηλίου, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και αγρυπνία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Ζώνης, από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα τελούνται καθημερινά Αγρυπνίες (8:30 μ.μ. – 12:30 π.μ.), Όρθρος και πρωινές Θείες Λειτουργίες (7:30 π.μ. –9:30 π.μ.), Ιερά Παράκληση ανά δίωρο και Εσπερινός στις 5:30 μ.μ.

Την Τετάρτη 24/10 το βράδυ θα τελεστεί Αρχιερατική Αγρυπνία, ενώ την Παρασκευή 26/10 στις 6:00 μ.μ. Αρχιερατικό Ευχέλαιο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Βαρνάβα.
thesstoday

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη