Η καθημερινότητα του δημότη... την οποία δεν έχουμε




Όντως το σκίτσο της αγαπητής συνδημότισσάς μας Ευανθίας Ρούνη λέει μεγάλες αλήθειες.

Ένας δημότης χρειάζεται από μια δημοτική αρχή να μεριμνεί για την καθημερινότητα του ΟΛΑ τα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία και όχι όπως συνηθίζεται τον τελευταίο χρονο - των εκλογών.
Λάθος επικοινωνιακό πολύ μεγάλο διότι ο δημότης δεν ξεχνάει τα υπόλοιπα χρόνια.

Μια πόλη λοιπόν γεμάτη λακούβες, με σπασμένες παιδικές χαρές, με σκουπίδια (που για την Τρίπολη έχει γεμίσει ο Άγιος Βλάσης και εργοστάσιο σκουπιδιών δεν έχουμε δει ακόμα), με αδέσποτα να τριγυρίζουν (χωρίς καταφύγιο που τόσο έχει ανάγκη μια πόλη), ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών, φανάρια υπολειτουργούν , πεζοδρόμια σπασμένα να κινδυνεύεις μαζί με το παιδί σου.... αυτά και άλλα πολλά....

Θα το γενικεύσουμε αν και όλα αυτά υπάρχουν στην Τρίπολη και θα σας ρωτήσω πόσοι το έχετε και στην υπόλοιπη Ελλάδα;
Πόσοι είμαστε δέσμιοι δημότες στην ίδια μοίρα;
Πληρώνετε τα δημοτικά τέλη; Αν ναι σας παρέχουν αυτά που πρέπει ως αντάλλαγμα;

Αγαπητοί δημότες των πόλεων, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έχουν χάσει το νόημα ψηφίζω για να γίνουν έργα, για μια πιο όμορφη πόλη. Οι εκλογές είναι ψηφίζω τον ξάδερφο, τον κουμπάρο , τον...…..
Βέβαια με την απλή αναλογική θα έχουμε πολλές πολλές εκπλήξεις που κάποιοι θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν χωρίς να είναι από την ίδια παράταξη.. Εκεί θα δουμε πολλά μετά τις εκλογές.

Ας δώσουμε την ψήφο μας εκεί που αξίζει, σε αυτούς που πιστεύουμε ότι θα κάνουν κάτι επιτέλους για τις ρημαδοπόλεις και τις ρημαδοπεριφέρειες μας , κάτι που θα διευκολύνει τον δημότη στην καθημερινότητα του....

Εμείς θα επανέλθουμε μέσα από αυτές τις στήλες να σχολιάζουμε και να κρίνουμε.....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS