Αιχμές Μητροπολίτη Αλέξανδρου. Τι είπε για το φλέγον θέμα Κράτους - ΕκκλησίαςΑποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε για το ¨ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ¨ ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος με αφορμή το θέμα της επικαιρότητας που δεν είναι άλλο από  την συνάντηση Τσίπρα και Ιερώνυμου.

Ο Μητροπολίτης μας είπε είναι μια περίπτωση που απασχολεί αρμοδίους και αναρμοδίους και ο καθένας έχει μια άποψη ανάλογα με το πνεύμα του.

Την απάντηση δε, για την άποψη του,  μας την έδωσε μέσα από την έννοια της Εκκλησίας και του Έλληνα.

Για την έννοια της Εκκλησίας είπε ότι  είναι το σύνολο των πιστευόντων στον Ιησού Χριστό. Η Εκκλησία μας είναι ο Κλήρος και ο Λαός
Για την έννοια του Έλληνα αναφέρθηκε στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος ότι Έλληνας είναι εκείνος που πιστευει στον Ιησού Χριστό και επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Συμπέρασμα , όλα τα χρόνια η Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με την πίστη και η Εκκλησία με την Πολιτεία είναι ενωμένα αδιαίρετα.


Αν βγάλουμε το ένα από τα δύο το μαλλί ξεφτίζει και το πετάμε, 


αναφερόμενος σε παράδειγμα στημόνι και υφάδι, δηλαδή Εκκλησία- Κράτος

Ο Σεβασμιότατος είπε ότι τους φόρους τους πληρώνει, υπηρετεί την πολιτεία, δεν έχει διεκδικήσει εξουσία από την πολιτεία και προσφέρει η τοπική Μητρόπολη στην κοινωνία, την πρόνοια την κάνει η Εκκλησία.

Τέλος σε ερώτηση μας είπε ότι το κράτος ξέρει τι θέλει, η εκκλησία όμως δεν έχει λάβει καμιά απόφαση ..

Παρακολουθήστε την συνέντευξη στο βίντεο :Ευχαριστούμε πολύ τον Μητροπολίτη μας κκ Αλέξανδρο

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη