Σύλλογος ΑΜΕΑ Αρκαδίας: Πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο "Πορτρέτα"

"Πορτρέτα"
"Μου πήρε 4 χρόνια να μάθω να ζωγραφίζω σαν τον Ραφαήλ και μια ολόκληρη ζωή να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί.
" Π. Πικάσο "
Με αφορμή τη συνεχή απεικόνιση του εαυτού τους και την ανάγκη να εκφράζονται αποτυπώνοντας τον εαυτό τους ζωγραφικά προέκυψε η ανάγκη απεικόνισης του εαυτού μας. Προσπαθώντας να προχωρήσουμε ένα μικρό βηματάκι παραπέρα από τις πρωτόλειες απεικονίσεις, κάνοντας χρήση των οικείων στερεότυπων σχεδιαστικά αλλά αυτή τη φορά με μια πιο αφαιρετική λογική που προσοιδιάζει και στην τέχνη του Ορέστη Χιώτη Orestis_Chiotis.
Ξεκινήσαμε να ερχόμαστε σε επαφή με το μοτίβο, γνωρίσαμε ξανά το σώμα-πρόσωπό μας και το σώμα του άλλου, μέσα από το παιχνίδι προθέρμανσης "το καυτό μαντήλι", με βοηθό μας την αφή και τον καθρέφτη. Προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε το "πρόσωπο-πορτρέτο" από το "τοπίο-φύση" και το "αντικείμενο-νεκρή φύση". Με οδηγό έμπνευσης τα έργα του Ορέστη προσπαθήσαμε να δούμε στοιχεία της τεχνικής του και να τα προσαρμόσουμε στα έργα μας.
Το εργαστήριο υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από την εθελόντρια - νηπιαγωγό κα. Μαρία Δημοπούλου. Την ευχαριστούμε και ευχόμαστε να μας ταξιδέψει ξανά στα μονοπάτια των γνώσεων της ❤️❤️👏👏🧩🧩🔜🔜
Απολαύστε το εργαστήριό μας...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη