Τρίπολη: Νέο μονοπάτι όπου μπορεί μια οικογένεια να περπατήσει- Πως θα μπορούσαν σχολικές εκδρομές να γίνονται στα μονοπάτια και οι προτάσεις ΣΑΟΟ στο Τρίπολη2021





Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε το μέλος του ΣΑΟΟ Θανάσης Χωματάς ο οποίος αναφέρθηκε στα περιαστικά άλση και τα αντίστοιχα μονοπάτια όπως και στις υλοποιήσιμες προτάσεις με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων.

Οι πολίτες προτίμησαν τα περιαστικά άλση- μονοπάτια της Τρίπολης, ο κορονοιος έγινε οι αφορμή να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας τα μονοπάτια τα οποία είχε σηματοδοτήσει και καθαρίσει ο ΣΑΟΟ.

Όπως ανέφερε έχουν ήδη γίνει προτάσεις για τα περιαστικά μονοπάτια στις αρχές του τόπου σε παλιές και νέες, προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών.

Είπε ότι πριν τον κορονοιο υποβάλλαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τα 200 χρόνια της επανάστασης στον Δήμο Τρίπολης, ανάδειξη μονοπατιών και ιστορικών σημείων που έπαιξαν ρόλο πριν και μετά την Άλωση της Τριπολιτσάς όπως είναι τα Τρίκορφα, τα στρατόπεδα στο Βαλτέτσι , η Πιάνα, το Χρυσοβίτσι, η Αλωνίσταινα, το Λεβίδι.

Η αντοπόκριση ¨στα λόγια¨ ήταν θετική από τον Δήμο και από την επιτροπή. 

¨Θέλουμε να πιστεύουμε ότι χρειάζεται και κάτι να μείνει στην πόλη μας εκτός από τις εκδηλώσεις. Το δίκτυο μονοπατιών που προτείναμε , να μείνει προίκα για τους συμπολίτες μας¨

Έχουμε σηματοδοτήσει μέρος δικτύου Άγιο Αθανάσιο - Άναληψη- Περθώρι- Ροεινό και άλλα μονοπάτια ανέφερε όπως και το Αρκουδόρεμα όπου ανδρώθηκαν οι Κολοκοτρωνέοι .

Ένα νέο μονοπάτι ήπιας πεζοπορίας που μπορούν να περπατήσουν οικογένειες είναι μέσα από τη Μεραρχία - δάσος νοσοκομείου - πρόποδες Αγίων Θεοδώρων- ΔΕΚΕ κλπ όπου θα καταλήγει στον Αη Γιώργη.  Είναι συνολικού μήκους 4 χλμ όπου κάποιος μπορεί να βγαίνει απο τη διαδρομή.

¨Ελπίζουμε στη βοήθεια του Δήμου να τοποθετήσουμε πινακίδες , ιστορικά σημεία ¨

Τέλος αναφέρθηκε  θα μπουν πληροφορίες με πινακίδες  όπου θα γνωρίσει ο κόσμος λατομεία εποχής , που από κει έπαιρναν την ΛΑΒΑ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΝΑ, ΤΗΝ τριπολιτσιωτικη ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ. όπου με αυτην χτίστηκαν τα νεοκλασσικά.

¨Οι σχολικές εκδρομές θα μπορουσαν να χρησιμοποιήσουν τα μονοπάτια και να μαθαίνουν μέσα από αυτά. Οι διευθυντές να τα αξιοποιήσουν και τα παιδιά να παίρνουν εκπαίδευση¨

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS