Μ. Λύτρας: λυπηρά περιστατικά που δείχνουν το στίγμα της Διοίκησης Κούλη





ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ελ. Αντιπολίτευση Δήμου Γορτυνίας
Δημητσάνα 25/06/2020
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ EKTAKTH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ''ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 25/06/2020 ΩΡΑ11:00
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ

Κύριοι συνάδελφοι θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη αντίδρασή μας στη λογική της πραγματοποίησης συνεδριάσεων δια της μεθόδου της περιφοράς. Η πρακτική αυτή στερεί τη διενέργεια δημόσιου διαλόγου και αποτελεί μια εντελώς αντιδημοκρατική τακτική. Η δημοτική μας παράταξη από την πρώτη κιόλας στιγμή εμφάνισης της πανδημίας υπερθεμάτισε της αναγκαιότητας υιοθέτησης νέων τεχνολογιών έτσι ώστε οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της Γορτυνίας να λαμβάνουν χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης.
Μάλιστα προσφερθήκαμε να παράσχουμε τη σχετική τεχνογνωσία. Δυστυχώς ο κ. Κούλης και η συμπολίτευση της οποίας ηγείται έχει διαφορετική άποψη. Δεν τους κατηγορούμε διότι οι ικανότητές τους φθάνουν μέχρι εκεί και το όραμά τους για την περιοχή δεν είναι συνυφασμένο με το αύριο αλλά με τα αναχρονιστικά πελατειακά μοντέλα του παρελθόντος.
Επιπρόσθετα και με βάση τα ακόλουθα λυπηρά περιστατικά που δείχνουν το στίγμα της Διοίκησης Κούλη Αποστολόπουλου στη Γορτυνία μας:
1. Δεν προσκληθήκαμε ως δημοτική παράταξη στην επίσκεψη του υπουργού κ.κ. Βορίδη στο Κτήμα Τριανταφυλλίδη στη Βυτίνα μας προκειμένου να θέσουμε την επιχειρηματολογία μας στο γεγονός ότι από τη Γορτυνία δεν απουσιάζουν έργα βιτρίνας αλλά ουσιαστικά έργα πνοής
2. Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις του ΔΣ και της Οικονομικής Επιτροπής δεν καταγράφηκε στα πρακτικά το σκεπτικό της ψήφου μας
3. Το γεγονός ότι συστηματικά κανείς από τον Δήμο Γορτυνίας δεν απαντά στα email με σοβαρά αιτήματά μας από τους επίσημους λογαριασμούς όπως του Προέδρου του ΔΣ και της Γραμματείας
4. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχω λάβει τα στοιχεία που επίσημα ζήτησα με αίτημά μου στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και διαβιβάστηκαν αρμοδίως στο Δήμο για τα θέματα της οικονομικής απόδοσης, των ανείσπρακτων τελών και ενοικίων, των απλήρωτων προμηθευτών της προηγούμενης διοίκησης.
5. Το γεγονός ότι ακόμα περιμένω την επίσημη απάντηση των υπηρεσιών του Δήμου για τον έλεγχο του Δικτύου Νερού και των τμημάτων αμιάντων
6. Το γεγονός πως με ένα απίστευτης αγνόησης στυλ διοίκησης ουδείς απάντησε στο αίτημα μου για έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ με θέμα το ζήτημα των αμιάντων.
Δηλώνω πως καταψηφίζω όλα τα θέματα του ΔΣ χωρίς να υπεισέρχομαι στην ουσία των θεμάτων.
Να υπενθυμίσω προς γνώση και των Δημοτών μας:
• Σήμερα 10 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από την συμπαράταξη Κούλη-Αποστολόπουλου, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του Δήμου. Φαντάζει σαν προεκλογικό αστείο η δέσμευσή τους για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου της προηγούμενης διοίκησης και κακόγουστη πρακτική η διάδοση φημών για υπέρογκα έξοδα όπως 200.000 ευρώ τηλέφωνα των αιρετών του προηγούμενου ΔΣ
• Η Δημοτική Αρχή δεν έχει παρουσιάσει σε κανένα επίσημο Δημοτικό Συμβούλιο κανένα στοιχείο για το περιουσιολόγιο του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων, οχημάτων, βοσκοτόπων, κλπ.
• Η Δημοτική Αρχή δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο για τις επιδόσεις της για τα συσσωρευμένα ανείσπρακτα τέλη, ενοίκια και άλλες προσόδους επί 9 μήνες. Αδυνατεί να εισπράξει τέλη ύδρευσης στο πρώτο έτος της θητείας της και συνεχίζει την διετή κακή επίδοση του τέως Δημάρχου με συσσωρευμένα ανείσπρακτα τέλη ύδρευσης περί των 2 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο μας.
• Δεν έχουμε καμία επίσημη εικόνα για την περιουσία των κληροδοτημάτων που εποπτεύει ο Δήμος πολλά εκ των οποίων μισθώνουν και βοσκοτόπια σε βοσκούς μας
Επιπρόσθετα να δηλώσω εμφατικά την αντίληψή μου για την κάκιστη απόδοση του Δήμου στην είσπραξη οφειλών και στην εποπτεία θεμάτων της καθημερινότητας όπως αγροτικοί δρόμοι, ποιότητα νερού. Να αναφέρω ενδεικτικά το τεράστιο θέμα της ποιότητας νερού στη Ζάτουνα και το θέμα των αμιαντοσωλήνων σε πλείστα δημοτικά διαμερίσματα.
Να σας καλέσω επιτέλους κύριε Δήμαρχε τον περίφημο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους να τον εφαρμόσετε και στο Δήμο μας και να μάθετε επιτέλους οι υπηρεσίες να απαντούν ευγενικά σε κάθε email Που δέχονται ειδικά από τους επικεφαλής των παρατάξεων.
Να σας τονίσω επίσης δημόσια την πλήρη απογοήτευσή μου για το ρόλο σας ως Προέδρου της ΑΝΒΟΠΕ και για την ελάχιστη αξιοποίησή του ρόλου αυτού για την ενημέρωση και την προσέλκυση επενδύσεων στα ερημοποιούμενα χωριά της Γορτυνίας μας.
Επίσης σας καλώ να μην κρύβεστε πίσω από τις συνεδρίες περιφοράς και να μας ορίσετε μια μέρα όπου θα σας θέσουμε και προφορικά μια σειρά από ερωτήματα. Εύχομαι δε σύντομα να λάβω επίσημη απάντηση από τις υπηρεσίες του Δήμου στα επίσημα έγγραφα αιτήματά μου που κατέθεσα προ δεκαημέρου.
Τέλος να σας καλέσω να προβείτε σε άμεση πληρωμή των προμηθευτών της προηγούμενης διοίκησης. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους ούτε με καχυποψία και ούτε περισσότερο ως ομήρους της κόντρας σας με τον προηγούμενο Δήμαρχο. Επίσης επειδή στα αυτιά μας φτάνουν διάφορες φήμες, να σας παρακαλέσω για μια ακόμα φορά να τιμήσετε τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια του Προσωπικού του Δήμου Γορτυνίας. Τέλος σε σχέση με τα εκτελούμενα έργα αγροτικής οδοποιίας σε Τριποταμιά, Βάναινα και Βυζάκι, ζητώ επίσημα την μελέτη για να γνωρίζω τι ακριβώς θα κατασκευαστεί με το 40% της τιμής του πλειοδότη και να το συγκρίνω με το 100% της προβλεπόμενης αξίας.
Με πατριωτικούς Γορτυνιακούς Χαιρετισμούς.
Δρ. Μιλτιάδης Δ. Λύτρας
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Δημοτικός Σύμβουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη