Στο κόκκινο ο υδράργυρος με 40αρια μέχρι και το Σάββατο – Καλλιάνος: «Έρχονται δύσκολες μέρες»


Photo: Intime


Ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής για ισχυρό κύμα καύσωνα τις επόμενες ημέρες.
Ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται να «κάψει» τη χώρα μας από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Προειδοποίηση μάλιστα έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους στη Βουλή, σχετικά με νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία, ζήτησε την κατανόηση του Προέδρου για να κλείσει την ομιλία του με τον καιρό και να στείλει μήνυμα προς όλους, καθώς εκτός από ζέστη στην χώρα θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι ευνοούν για πυρκαγιές.
«Θα χρησιμοποιήσω την ιδιότητα του μετεωρολόγου και να σας ενημερώσω και να σας παρακαλέσω να με προσέξετε γιατί έρχονται δύσκολες μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, έρχεται ένας καύσωνας, ο οποίος θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας», είπε συγκεκριμένα από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.
«Θα χρησιμοποιήσω την ιδιότητα του μετεωρολόγου και θέλω από το βήμα της Βουλής να σας ενημερώσω και να σας παρακαλέσω να με προσέξετε γιατί έρχονται δύσκολες μέρες. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο έρχεται ένας καύσωνας ο οποίος θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Να ενημερώσετε κι εσείς στις περιοχές σας τους αρμόδιους φορείς ότι έρχεται καύσωνας ισχυρός, αλλά και αέρας πολύ δυνατός 7-8 μποφόρ. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Με ακούνε όσοι πρέπει να με ακούσουν, σας ενημερώνω να ξέρετε ότι μας περιμένουν τρεις δύσκολες μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Από την Κυριακή και μετά πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται και βροχές», κατέληξε.
Δείτε τι είπε μετά το 08.30

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία – «Καίγεται» η Κεντρική Ευρώπη

Σε τροχιά ανόδου βρίσκεται ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον Χάρτη 1 οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Δυτική Μεσόγειο κινούνται προς την Κεντρική Ευρώπη, και προς το τέλος της εβδομάδας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τοπικά τους 40°C. Αντίθετα στη Βορειοδυτική Ευρώπη, ψυχρές αέριες μάζες κινούνται γρήγορα ανατολικά και θα οδηγήσουν σε έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και την Τετάρτη 29 Ιουλίου.
Ο επόμενος χάρτης (Χάρτης 2) δείχνει την αιτία της διατήρησης του μελτεμιού, καθώς συνδυάζονται οι υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μικρά Ασία. 
newpost

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS