Νοσοκομείο Τρίπολης. Άμεση ανάγκη για σύγχρονο Μοριακό Αναλυτή Ανίχνευσης Covid-19







Νοσοκομείο Τρίπολης. Άμεση ανάγκη για σύγχρονο Μοριακό Αναλυτή Ανίχνευσης Covid-19 0
23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 | 00:13Docmed+


Π.Νίκας: “ό,τι ζητείται από το νοσοκομείο Καλαμάτας, από τη στιγμή που ορίστηκε ως νοσοκομείο αναφοράς για την πανδημία covid-19, θα ικανοποιείται άμεσα”

Κύριε περιφερειάρχη φαντάζομαι οτι σας ειναι γνωστό οτι εκτός από το νοσοκομείο της Καλαμάτας υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί σχηματισμοί στη περιφέρεια που χρήζουν την στήριξη και του Υπουργείου Υγείας αλλά και της περιφέρειας η οποία έχει σαφώς την πολυτέλεια να κινείτε ποιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τρόποι υπάρχουν και αν δεν τους ξέρετε μπορείτε να τους πληροφορηθείτε από τον συνάδελφο σας περιφερειάρχη και πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη.

Είμαι σίγουρος οτι γνωρίζετε πολύ καλά οτι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα να κάνει test μοριακoύ έλεγχου (pcr) και αναγκάζετε να στέλνει τα δείγματα που λαμβάνει, στο ΕΚΕΑ στην Αθήνα διαδικασία, χρονοβόρα και επίπονη για τους υγειονομικούς αλλά και για τους ασθενείς που υποχρεώνονται να μπαίνουν σε καραντίνα εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα και χρειάζονται γενική νάρκωση αντιμετωπίζονται σαν περιστατικά θετικά στην covid-19 με οτι αυτό συνεπάγετε για αναισθησιολόγους, χειρουργούς, προσωπικό χειρουργείου και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κ. Περιφερειάρχη επιβάλετε να πάρετε ΑΜΕΣΑ απόφαση για τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Τριπόλεως με σύγχρονο Μοριακό Αναλυτή Ανίχνευσης Covid-19 αύριο θα ειναι αργά.

Η άσχημη τροπή που πήρε η πορεία της πανδημίας με την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού, στην κοινότητα και στο υγειονομικό προσωπικο, κτυπά καμπανάκι για αυτά που έρχονται το Φθινόπωρο.

Έχετε καταλάβει ότι τα νοσοκομεία αποτελούν πλέον υγειονομικές βόμβες;

Κάντε λοιπόν το ελάχιστο εξοπλίστε τα με τα απαραίτητα. Δεν υπάρχει μόνο το νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Έχετε ευθύνη για την προστασία της δημόσιας Υγείας στην περιφέρεια.

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

docmed

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS