Αποκλειστική συνέντευξη του ηθοποιού Βασίλη Τραϊφόρου- Μας μιλάει για τον θείο του Μίμη Τραϊφόρο με ρίζες απο το Παλαιοχώρι Αρκαδίας

  

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ έχουν την τιμή να φιλοξενούν μια αποκλειστική συνέντευξη  με τον ηθοποιό Βασίλη Τραϊφόρο, ανηψιό του Μίμη Τραϊφόρου και της Σοφίας Βέμπο.

Ας τον γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα:


ΒΑΣΙΛΗΣ Π. ΤΡΑΪΦΟΡΟΣ

Γεννήθηκα στον Πειραιά στις 14 Φεβρουαρίου 1952 και μεγάλωσα κοντά στο χώρο της υποκριτικής τέχνης, αφού είχα την τύχη να έχω θείους τον Μίμη Τραϊφόρο και τη Σοφία Βέμπο.

Σπούδασα Οικονομικά και εργάστηκα στην Τράπεζα Αττικής από όπου και συνταξιοδοτήθηκα με το βαθμό του διευθυντού.

Παρακολούθησα την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και πολλά σεμινάρια υποκριτικής, Ανθρωπίνων Σχέσεων, Ορθοφωνίας, Κινησιολογίας, Ιστορίας Θεάτρου και Φιλοσοφίας. Διετέλεσα 12 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, υπεύθυνος του τομέα Πολιτισμού.

Συμμετέχω εδώ και 35 χρόνια σε πολλούς θεατρικούς θιάσους και έχω κάνει κινηματογράφο και τηλεόραση.

Έχω γράψει το βιογραφικό βιβλίο

«Μίμης Τραϊφόρος-Σοφία Βέμπο της Ελλάδος παιδιά»,

εκδόσεις ΑΛΚΥΩΝ 2013. Με το οποίο πηγαίνω σε φορείς σε όλη την Ελλάδα -μετά από πρόσκληση τους- και κάνουμε μουσικό θεατρικές εκδηλώσεις με θέμα την ζωή και την προσφορά της Σ. ΒΕΜΠΟ και του ΜΙΜΗ ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ

Διασκεύασα τα θεατρικά έργα του Μ. Τραϊφόρου:

"Όταν γυρίζουν τα χελιδόνια" και "Ο 13ος Θεός".

Την θεατρική κωμωδία : «Πενηντάρηδες με πάθος».

Εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ 2018.

Επίσης το μυθιστόρημα: " Το ροκέ της λύτρωσης". Εκδόσεις "ΝΑΜΑ".

Mία νέα ποιητική συλλογή με αδημοσίευτα ποιήματα του ΜΙΜΗ, δικά μου και τω γιών μου , «ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ».

Προς δημοσίευση υπάρχουν θεατρικά μου έργα, ποιήματα και τραγούδια.

Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Μέλος του Διεθνούς κέντρου θεάτρου. Ι.Τ.Ι.

Μέλος του Ελληνικού, Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου.

Μέλος του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Μέλος του Ενώσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Μέλος του Συλλόγου Συγγραφέων Αργολίδας.

Μέλος του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων "Γ. Λεβιθόπουλος".

Μέλος της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και νήσων ως Δ/ντης Θεατρικής δομής

Μέλος του International Action Art, ως Διευθυντής της Θεατρικής Δομής.


Tηλ. και φαξ :2130370518, κιν : 6937272466.

Ε-mail : vastraif@yahoo.gr

F/b : vasilis traiforos

Youtube: Vasilis p. Traiforos


1.- Πόσα χρόνια είστε στο χώρο ως ηθοποιός; Ήταν αφορμή οι θείοι σας να το ακολουθήσετε;

ΑΠ: Μπορεί να ήταν η αιτία και η αφορμή να θέλω να γίνω ηθοποιός αλλά τότε με απέτρεψαν σθεναρά. Έτσι σπούδασα Οικονομικά, δούλεψα σε τράπεζες έκανα οικογένεια και παράλληλα τελείωσα δραματική σχολή. Στην αρχή έκανα ερασιτεχνικό σε σχολεία και Δήμους. Μετά στην σύνταξη μπήκα για καλά στον επαγγελματικό χώρο του θεάματος, ευτυχώς όμως δεν ζω από αυτόν…

2.-Πείτε μας μερικά έργα που έχετε συμμετάσχει ή είναι δικά σας;

ΑΠ. Τα τελευταία μου θεατρικά είναι "Ο βασιλιάς ΛΗΡ", « Χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Scrooge", "Το κορίτσι του μόλου" , "Οι 50ντάρηδες με πάθος" κ.α. Εχω πάρει μέρος σε πολλά σήριαλ στην T.V. Τώρα είμαι GUEST στις «Άγριες μέλισσες» στον ΑΝΤ1.

3.-Τι θυμάστε από τον Μίμη Τραϊφόρο και την Σοφία Βέμπο από τα παιδικά σας χρόνια;

ΑΠ: Πάρα πολλά. Ήταν γλυκύτατοι μαζί μου, αλλά πολύ αυστηροί μα δίκαιοι με τους συνεργάτες τους. Ζώντας τους από κοντά έμαθα πολλά γι αυτό έγραψα και την βιογραφία τους. Στο βιβλίο μου «ΜΙΜΗΣ ΤΡΑΪΦΟΡΟΣ - ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ της Ελλάδος παιδιά» Εκδόσεις ΑΛΚΥΩΝ 2013» , ξετυλίγονται οι ζωές στους με πολλές λεπτομέρειες.

4.-Η πολιτεία τους έχει δώσει όση αξία πρέπει σε αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες;

ΑΠ.: ΧΜ… Παλαιότερα ναι…. Τα τελευταία χρόνια όμως, ΟΧΙ. Το μόνο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από Δήμους και άλλους διάφορους ιδιωτικούς φορείς.

5.-Ο τόπος καταγωγής τους ξέρετε αν τους έχει τιμήσει;

ΑΠ: Ναι, ο Πειραιάς αφιέρωσε το όνομα του ΜΙΜΗ ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ στο Ιστορικό αρχείο της πόλης, που είναι και το σπίτι που γεννήθηκε… Δυστυχώς όμως δεν λειτούργει. Για την Σ.ΒΕΜΠΟ και η ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ και ο ΒΟΛΟΣ έχουν προτομές της , αλλά και πολλές άλλες πόλεις. Άλλωστε και το Εθνικό θεατρικό μας μουσείο έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει θέληση για την δημιουργία του πάλι.

6.-Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες;

ΑΠ: Πολλοί και σημαντικοί οι λόγοι. Ιδιαίτερα να μαθαίνουν οι νέες γενιές για ανθρώπους που προσέφεραν τόσα πολλά στο θέατρο, το τραγούδι αλλά και στην Ελλάδα. Να γίνουν παράδειγμα στα νέα παιδιά της Ελλάδος.

7.-Υπάρχει μη δημοσιευμένο υλικό; Και τι περιέχει;

ΑΠ: Εκτός από το μοναδικό βιογραφικό μου βιβλίο που αναφέρεται η ζωή και των δύο, κυκλοφορούν ακόμη 1-2 βιογραφικά για την ΣΟΦΙΑ. Υπάρχει και άλλο πολύτιμο υλικό στο ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Γ. ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ που προβάλλεται σε εκδηλώσεις που κάνω σε όλη την Ελλάδα.

8.-Μαθαίνω ότι ετοιμάζετε πολύ μεγάλες εκδηλώσεις; Τι θα περιέχουν;

ΑΠ: Καλούμαι σε πολλές πόλεις ολόκληρο τον χρόνο και όχι μόνο για την επέτειο του του ΄40 για να μιλήσω για την ζωή και το πολύμορφο έργο τους. Ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνουν τα παιδία των σχολείων που ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την τραγουδίστρια της Νίκης και τον ποιητή σύζυγο της.

9.-Πόσο έχει πλήξει η σημερινή κατάσταση με τον covid το επάγγελμά σας και τις δραστηριότητές σας.

ΑΠ: Αφάνταστα ! Και έχει διαπιστωθεί δυστυχώς, πως γίνεται ιδιαίτερα επιλεκτικός πόλεμος σε όλες τις μορφές Πολιτισμού. Έχουν ακυρωθεί πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις.

10.-Πιστεύετε ότι θα ανακάμψει όλο αυτό και στον πολιτιστικό τομέα ώστε να επανέλθουμε στις καλές εποχές με τις εκδηλώσεις;

ΑΠ : ΝΑΙ και σύντομα. Είναι η μεγαλύτερη επιθυμία των φορέων που ζουν από όλες τις μορφές πολιτιστικών εκδηλώσεων.

11.-Τώρα με τι ασχολείστε και τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σας σχέδια;

ΑΠ: Τώρα έχω αναλάβει ως καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής ομάδας ενηλίκων της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και νήσων. Θα ανεβάσουμε , (μετά τον COVID), την ΜΗΔΕΙΑ του ΜΠΟΣΤ. Επίσης τελειώνω ένα μυθιστόρημα μου, διασκευάζω 2 παλιά θεατρικά του θείου μου και μια ποιητική συλλογή. Συζητάω για μια νέα θεατρική παραγωγή και αξιοποιώ την αναστολή εργασιών στο θέατρο με διάβασμα και προετοιμασίες για το Μέλλον









Copyright @Famous People Greece by Valia Abatzi

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη