Χάλκινο Βραβείο για τον συμπατριώτη μας Δρ. Δημήτριο Ζαρακοβίτη και το Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας & Οικονομικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Στα HealthcareBusiness Awards 2020

 

Το Εργαστήριο Eφαρμογών Ψηφιακής Υγείας & Οικονομικών Υγείας (DigiTHEALAb) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έλαβε το Bronze (Χάλκινο) Βραβείο στα HealthcareBusiness Awards 2020 στην κατηγορία: «Ερευνητικό Έργο σε Πανεπιστήμια / Εκπαιδευτικά Ιδρύματα / Ερευνητικά Κέντρα / Νοσοκομεία» για την έρευνα με τίτλο  «Ανάλυση Κόστους-Οφέλους των Υπηρεσιών Διαγνωστικής Απεικόνισης σε Δημόσια Νοσοκομεία της Ελλάδα» στις 20 Οκτωβρίου 2020.

H συγκεκριμένη έρευνα σχεδιάσθηκε, υλοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως πρόσφατα στο British Journal of Healthcare Management) από τους μεταδιδακτορικούς ερευνητές του Εργαστηρίου DigiTHEA: Δρ. Δημήτριο Ζαρακοβίτη, Δρ. Νικόλαο Τσαλουκίδη, Δρ. Δημήτριο Τσορομώκο υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας του Εργαστηρίου DigiTHEA, της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αθηνάς Λαζακίδου. Ο Δρ. Δημήτριος Ζαρακοβίτης είναι εργαζόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης ως Ραδιολόγος- Ακτινολόγος ΤΕ και τιμά με την επιστημονική του πορεία τόσο την πόλη όσο και το νοσοκομείο μας.

Τα Healthcare Business Awards επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου Υγείας. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύτηκαν Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, Νοσοκομεία-Ιδιωτικές Κλινικές-Διαγνωστικά Κέντρα, Σύλλογοι Ασθενών, Ιατρικοί Σύλλογοι-Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, Πανεπιστήμια-Ερευνητικά Κέντρα-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, MKO, εταιρείες e-Health, Start- ups στην Υγεία, καθώς και Εθνικές Πρωτοβουλίες για την Υγεία.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου DigiTHEA, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αθηνά Λαζακίδου: «Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση του ερευνητικού έργου των ερευνητών του Εργαστηρίου DigiTHEA. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μία μικρή, αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχα και εργατική ομάδα με καινοτόμες ιδέες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δημιούργησε ένα χρήσιμο εργαλείο για τις Υγειονομικές Περιφέρειες και το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να γίνεται καλύτερος έλεγχος των δαπανών για τις Υπηρεσίες Διαγνωστικής Απεικόνισης στα Νοσοκομεία της Ελλάδας. Το βραβείο αυτό μας δίνει έμπνευση και δύναμη να συνεχίσουμε τις ερευνητικές μας προσπάθειες πάντα μέσα από το πρίσμα των πραγματικών αναγκών της αγοράς και της κοινωνίας».

Περισσότερες Πληροφορίες για το Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσουστην ιστοσελίδα: http://digithea.uop.gr







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS