Στ. Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

 

Στ. Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου© naftemporiki.gr Στ. Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

 Παράταση του lockdown μέχρι την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη αυτή την απόφαση λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. 

 «Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας», πρόσθεσε.«Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαϊα και η Λέσβος», εξήγησε. 

 Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας, είπε ο κ. Πέτσας. 

 Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό, παρέπεμψε στην επόμενη εβδομάδα όταν «κάποια στιγμή θα έχουμε ανακοινώσεις» για τον σχεδιασμό. Προς το παρόν οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα, να ρίξουμε τα κρούσματα, ειδικά στις περιοχές-πηγές ανησυχίας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση του lockdown, είπε. 

 Σε ερώτηση για άρση του lockdown σε δύο ταχύτητες, για περιοχές με καλή ή επιβαρυμένη εικόνα, υπογράμμισε πως την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν τα εναλλακτικά σενάρια. 

 Για τα σχολεία είπε πως «δεν είμαστε σε θέση να ανακοιώσουμε τώρα κάτι. Προέχει η τήρηση των μέτρων». 

 Εν όψει της εορτής του Αγία Ανδρέα, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες της Πάτρας να αποφύγουν τον συγχρωτισμό και την ανταλλαγή επισκέψεων και να τηρούν τα μέτρα, ώστε να μη γίνει λόγος υπερμετάδοσης του ιού άλλη μία τοπική εορτή. 

 Όπως ενημέρωσε, το Σάββατο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβείσ τη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί νοσοκομεία και θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα. 

msn

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη