Επικήδειος λόγος για τον Τάκη Κουστένη απο την Δημητσάνα

 






Επικήδειος λόγος για τον αείμνηστο συμπατριώτη μας Τάκη Κουστένη, από τον κ. Βασίλη Σκολαρίκο.
ΤΑΚΗΣ Γ. ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ
Έφυγε από τη ζωή στις 26 Μαρτίου 2021 ο συμπατριώτης μας Τάκης Γεωργίου Κουστένης. Ο Δημητσανίτης αυτός υπήρξε ένας ανήσυχος και δημιουργικός άνθρωπος, με πλούτο καρδιάς, με ανθρώπινο και πατριωτικό ήθος, με εργατικότητα, κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση των συμπατριωτών, αλλά και των πελατών της εταιρείας βιοτεχνικού παγωτού ILO-ILO που ίδιος ίδρυσε.
Ο εκλιπών υπηρέτησε την Αδελφότητα Δημητσανιτών ως Αντιπρόεδρος, αλλά και ως Πρόεδρος αυτής την τετραετία 1995-1999. Και είναι αυτός που διέθεσε το μεγάλο ποσό των 10 εκατομμυρίων δραχμών , για την αγορά 100 τ.μ. στέγης της Αδελφότητας, κάτι πού υστερούταν από την αρχή της ιδρύσεως της 1945, και της οποίας τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 30 Ιανουαρίου 1994. Πέραν των ευεργεσιών προς την Αδελφότητα Δημητσανιτών, μεγάλες υπήρξαν και υπηρεσίες προς τον Αθλητικό Σύλλογο Δημητσάνας , της οποίας υπήρξε και Πρόεδρος.
Υπήρξε, με άλλα λόγια, κι΄ αυτός ένας εκ των Δημητσανιτών ευεργετών. Ευεργέτες που πρέπει να θυμόμαστε για δικό μας όφελος. Δεν αρκεί να τους μνημονεύουμε. Το χρέος μας απέναντί τους είναι μεγαλύτερο. Πρέπει να υπερασπιζόμαστε, με κάθε τρόπο, τα διδάγματα της φιλοπατρίας, της αγάπης του ωραίου και του υψηλού που μας κληροδότησαν.
Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί αύριο Σάββατο, στην γη των πατέρων του, τη Δημητσάνα. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να είναι Αιωνία η Μνήμη του.
Βασίλειος Σκολαρίκος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη