Διάνοιξη αγροτικού δρόμου Σιμιάδες - Σπήλαια Κάψια με προοπτική για ποδηλατική και περιπατητική διαδρομή

 



Ανάρτηση Παναγιώτη Νικολόπουλου:



Διάνοιξη αγροτικού δρόμου Σιμιάδες - Σπήλαια Κάψια όπου προσεχώς θα δημιουργηθεί ποδηλατική και περιπατητική διαδρομή σε συνεργασία Δήμου Τρίπολης και Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Τρίπολης.

Σχετικά με το θέμα ο ΕΟΣ Τρίπολης αναφέρει:
Στην προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και πάντα με γνώμονα την ήπια τουριστική ανάπτυξη, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Τρίπολης σε συνεργασία αρχικά με την κοινότητα Σιμιάδων-Αρκαδίας προγραμματίζουν να υλοποιήσουν μια ποδηλατική και περιπατητική διαδρομή ενοποίησης υφιστάμενων μονοπατιών και δημιουργία καινούργιων με αφετηρία το Καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης (Πάνος Αλεξόπουλος) στο Μαίναλο-Καρδαρά-Σιμιάδες - σπήλαιο Κάψια-Μαντινειακό (αρχαιολογικός χώρος).
Η ποδηλατική υφιστάμενη διαδρομή από το Καταφύγιο ΕΟΣ έως τον Καρδαρά είναι ήδη σηματοδοτημένη και έχει βαθμό δυσκολίας κάποιων απαιτήσεων. Η διαδρομή από Καρδαρά- Σιμιάδες-Σπήλαιο Κάψια- Μαντινειακό είναι πιο ήπια και θα μπορεί κάθε ποδηλάτης με mountain ποδήλατο να την απολαύσει. Πρόθεση του ΕΟΣ Τρίπολης και της κοινότητας Σιμιάδων είναι: μέσα από δράσεις να αναδειχθεί το όμορφο φυσικό περιβάλλον μας για να μπορούν όλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, με βιωματικό τρόπο να γνωρίσουν και απολαύσουν διαδρομές στα φυσικά αξιοθέατα, στα πολιτιστικά και ιστορικά τοπόσημα της περιοχής. Στο πλαίσιο των ποδηλατικών διαδρομών μπορούν να ενταχθούν παραδοσιακοί οικισμοί, κοινότητες, επίσκεψη σε οινοποιεία, τυροκομεία, το σπήλαιο Κάψια, οι καταβόθρες, αρχαιολογικοί χώροι (Μαντινεία-Ορχομενός).
Με μια πιο οργανωμένη από τουριστικής άποψης προοπτική, θα μπορούσαμε να οργανώσουμε θεματικές ενότητες ανά εποχές με βιωματική συμμετοχή, όπως στο φθινόπωρο τον τρύγο με συνεργασία τα οινοποιεία της περιοχής που θα ήταν μια φοβερή εμπειρία αναβίωσης ενός λινού και πάτημα σταφυλιών, στο καλοκαίρι τον θέρο με την αναβίωση μιας αναπαράστασης σε αλώνι με το γαϊδουράκι. Επίσης, στις κοινότητες θα μπορούσε να υπάρχει ένας εκθεσιακός χώρος με παραδοσιακά προϊόντα και κεράσματα










Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη