Κάλεσμα για εθελοντισμό στην Αετορράχη Γορτυνίας

 





ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σε παλαιότερο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, πρότεινα και έγινε αποδεκτό να δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών, υποστηρικτική των δράσεων του Συλλόγου μας.
Μια ομάδα, που δεν θα δραστηριοποιείται ανεξάρτητα και ανταγωνιστικά, αλλά με πρόσκληση του Συλλόγου, θα βοηθά στις δραστηριότητές του ( καθαριότητα, δενδροφύτευση, αποψίλωση, πολιτιστικές εκδηλώσεις και ειδικότερα, όπου καλείται από το Σύλλογο.)
Στην ομάδα αυτή, μπορούν να συνεισφέρουν όλοι. Ο καθένας με τον τρόπο του. Οι νέοι με χειρονακτική εργασία, οι μεγαλύτεροι προσφέροντας χρήσιμα αντικείμενα -εργαλεία , αποθηκευτικούς χώρους κ.λ.π.
Η πρότασή μου αυτή, στηρίχθηκε στη θέση ότι, η επιτυχία του Συλλόγου, δεν εξαρτάται από την μεγάλη προσπάθεια των μελών του, αλλά – κυρίως - από τη μικρή συνεισφορά των πολλών. Από την ενεργό συμμετοχή, όσο το δυνατόν περισσοτέρων από εμάς. Ότι, η ενασχόληση με τα κοινά, δεν πρέπει να υπαγορεύεται από την επιθυμία για απόκτηση τίτλων, κοινωνικής προβολής, αναγνώρισης, αλλά από ανιδιοτελή προσφορά.
Της ομάδας αυτής τέθηκα επικεφαλής με μεγάλη χαρά. Σήμερα αριθμεί 30 μέλη.
Στις 14 και 15 Μαΐου, ο Σύλλογός μας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε και με τη δική μας μικρή συνεισφορά, μια σειρά από σπουδαία πράγματα, στα οποία θέλω να πιστεύω θα αναφερθεί και θα απαριθμήσει ο Πρόεδρος.
Εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα με το αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τις επινοήσεις τους και το άριστο αποτέλεσμα. Να ευχαριστήσω επίσης και τους εθελοντές, για την χθεσινή αλλά και παλαιότερες συμμετοχές τους, καθώς και το συμπατριώτη μας που μας έκανε το τραπέζι το Σάββατο το βράδυ.
Μοναδική παραφωνία? Η συμμετοχή ατόμων μεγάλης ηλικίας και η απουσία των νεοτέρων.
Επειδή πρόθεσή μου είναι, να είμαι παρόν σε κάθε πρόσκληση και να συνδράμω με όποιο τρόπο μπορώ, κάνω και μια νέα πρόταση.
Προσκαλώ - παρακαλώ, να τεθεί ως επικεφαλής της Ομάδας των εθελοντών άτομο νεαρής ηλικίας.
Η πρότασή μου αυτή έχει στόχο…
-Να κινητοποιήσει νέους, φίλους και συνομηλίκους του, να ενταχθούν στην ομάδα.
-Να αποτελέσει η ομάδα αυτή ευκαιρία συνάντησης των νέων του χωριού μας.
-Να αποτελέσει αφορμή-κίνητρο μετάβασης των νέων στο χωριό μας.
-Να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση και τη συνέχεια της ύπαρξής της.
Θα παρακαλούσα, όποιον ή όποια έχει τη διάθεση να τεθεί επικεφαλής της ομάδας αυτής, να το γνωστοποιήσει στο Σύλλογο ή σε μένα προσωπικά.
Ο Σύλλογος, δυναμώνει μόνο με την αγάπη, τη συνεργασία και το πνεύμα ομάδας. Ας μη το ξεχνάμε…
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη,
Δημήτριος ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής ( προς το παρόν ) της Ομάδας Εθελοντών .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη