15η ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ”ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2022”

 


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ










Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η 15η απονομή των βραβείων ”Προσωπικότητες 2022” της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Τα βραβεία που δόθηκαν αφορούσαν σε όλους τους σημαντικούς τομείς, παιδεία, υγεία, πολιτισμό, αθλητισμό, κοινωνική προσφορά, τοπική αυτοδιοίκηση, περιφερειακή αυτοδιοίκηση και επιχειρηματικότητα ενώ δόθηκε και το ειδικό βραβείο ”Ιωάννης Καποδίστριας”.

Στον τομέα της Υγείας βραβεύτηκε το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξάς για την μεγάλη προσφορά του στην έρευνα. Το βραβείο παρέλαβε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης.

Στον τομέα του Αθλητισμού βραβεύτηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, βουλετής και πρώην Ευρωβουλευτής κ. Σοφία Σακοράφα.

Το βραβείο του Πολιτισμού φέτος δόθηκε στη συνθέτη, τραγουδίστρια, μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα κ. Μαρίζα Κωχ για την συνολική της προσφορά.

Για το κοινωνικό της έργο και την προσφορά της μέσα από τα βιβλία της και τις παραστάσεις που ανεβάζει βραβεύτηκε η ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας κ. Κάρμεν Ρουγγέρη.

Το βραβείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δόθηκε στον δραστήριο Δήμαρχο Ιλίου κ. Νικόλαο Ζενέτο.

Στον τομέα της Παιδείας το βραβείο δόθηκε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητή κ. Παναγιώτη Ε. Καλδή για την προσφορά του στην εκπαίδευση, την έρευνα και την επιστήμη αλλά και για την συνεισφορά του στη δημιουργία και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Τέλος, το βραβείο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δόθηκε στην μοναδική γυναίκα Περιφερειάρχη στην Ελλάδα και πρώην Αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής κ. Ρόδη Τσαγκαροπούλου Κρατσα.

Το ειδικό βραβείο ”Ιωάννης Καποδίστριας” που θεσπίστηκε πριν τρία χρόνια, δόθηκε στον σπουδαίο σκηνοθέτη των μεγάλων παραγωγών με τις διεθνείς διακρίσεις κ. Γιάννη Σμαραγδή.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κ. Δημήτρης Μουζακίτης ήταν καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς ένας υπέροχος και πολύ φιλόξενος οικοδεσπότης. Τον κόσμο υποδεχόταν ο Γενικός Διευθυντής της Ακαδημίας, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης, μαζί με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου της Ακαδημίας κ. Χριστιάννα Φωτιάδη.

Την βραδιά των βραβείων παρουσίασαν οι ηθοποιοί Χρίστος Γεωργίου και Σάρα Τερζή που φέτος μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες του στο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου ”Αι γενεαί πάσαι Νικηταράς”, ενώ τελετάρχης της βραδιάς ήταν ο πολύ γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης. Τα βραβεία παρέδιδε ο ηθοποιός Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς Χρίστος Γεωργίου και Σάρα Τερζή

Το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβαν ο καταξιωμένος Τάκης Μπινιάρης, ο ιδιαίτερα αγαπητός Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, η πολλά υποσχόμενη Ζανέλ, ο Γιάννης Λεκόπουλος και η Μήδεια.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μαρία Κουρή, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Άγγελος Κότιος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Αθηνών κ. Θωμάς Σούλος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά κ. Αλέκα Τουμαζάτου, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας κ. Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Ν. και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Ναύαρχος ε.α. κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πειραιά κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, πρώην δήμαρχος Πόρου, πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σπύρος Σπυρίδων, η Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών κ. Λίνα Βέργη,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά και περιχώρων και Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχν Επικουρικής Ασφάλισης Τ.Α.Ν.Π.Υ. κ. Αριστοτέλης Κάντας, η συνθέτης και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Μόρτζος, ο συνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης, η ηθοποιός και συγγραφέας Άννα Ανδριανού,   η ηθοποιός Ιωάννα Γκαβάκου, ο επιχειρηματίας Χρήστος Λεούσης και οι επιχειρηματίες Βασίλης και Αλεξία Σαβράμη.

Τα υπέροχα ρούχα των παρουσιαστών της βραδιάς ήταν ευγενική προσφορά του Οίκου Τρανούλη, που πάντα είναι αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις και όχι μόνο. Τις ανθοδέσμες που συνόδευαν τα βραβεία προσέφερε ο  πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καράμπελας που το 2021 τιμήθηκε με το βραβείο προσωπικότητας για το κοινωνικό του έργο.                        

κ. Νένα Βενετσάνου, κ. Μαρίζα Κωχ
Με τις κυρίες Μαρία και Αθηνά Τρανούλη που προσέφεραν τα ρούχα των παρουσιαστών

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Λουτριώτης


15η ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ''ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2022'' - CIVIL PLUS (digitalcivilplus.com)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη