Πολιτιστικός αχταρμάς...

 





Ονομάζομαι Μαύρη Πένα και είμαι δημότης Τρίπολης  Μαζί μέσα απο την στήλη παραπολιτικά θα σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα της πόλης μας.

Τελευταία τα 100 χρόνια απο την Μικρασιατική καταστροφή πολύ φοριούνται.. ίσως γιατί δίνει και πολύ καλύ επιδότηση το πρόγραμμα στο οποίο αν ενταχθείς και κάνει εκδήλωση για αυτό το λόγο παίρνεις ένα πολύ καλό ποσό.
Όπως έγινε άλλωστε με τα 200 χρόνια απο την επανάσταση.

Χθες παρακολουθήσαμε στην Πλατεία Άρεως μια εκδήλωση όπου σχολιάστηκε σαν την χειρότερη της πόλης. Ένας πολιτιστικός αχταρμάς θα λέγαμε αφού ανακάτεψε την Άλωση της Τριπολιτσάς με τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής.
Το θέμα δεν τράβηξε καθόλου και η πλατεία τραγικά άδεια μόνο με συγγενείς των χορευτικών.
Δυστηχώς η εκδήλωση αυτή πήρε μπάλα και τους φορείς της πόλης με άσχημους σχολιασμούς για το που συμμετείχαν.
Τα φώτα στην Πλατεία τόσο χαμηλά που δεν έβλεπε κανένας στο κάτω μέρος της Πλατείας, ηχητική δεν υπήρχε που ο κόσμος φώναζε να δυναμώσουν την φωνή και άλλα παραλειπόμενα.

Πρόσφατα σε πανηγύρι σε χωριό της Τρίπολης  εκεί που χόρευαν τσάμικα και έτρωγαν την γουρνοπούλα σε γιαγαντοθόνη πρόβαλλαν την Μικρασιατική καταστροφή.

Σαφέστατα όσοι έχουμε συγγενείς προσβάλλουν όλα αυτή τη μνήμη των δικών μας ανθρώπων που έφυγαν απο τον τόπο τους για να εγκατασταθούν στην Τρίπολη .

Η Μικρασιατική καταστροφή δεν είναι πανηγυράκι .
Αν δεν το ξέρουν κάποιοι ας το μάθουν επιτέλους και οι αμόρφωτοι να κάτσουν να διαβάσουν γιατί τελευταία ισοπεδώνονται όλα!


Μαύρη Πένα.... 
για το voltastintripoli.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS