Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στη λιμνοθάλασσα του Μουστού

 


Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στη λιμνοθάλασσα Μουστού, εκδήλωση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τα μεταναστευτικά πουλιά από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου. Η εκδήλωση περιλάμβανε για το κοινό παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:

🦆 εργαστήρια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (μάσκες και ζωγραφική με θέμα τα πουλιά, κατασκευή ταϊστρών για τον κήπο και το μπαλκόνι),
🦆 παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια,
🦆 ενημέρωση επισκεπτών σχετικά με τα τοπικά είδη ορνιθοπανίδας,
🦆 διανομή ενημερωτικού υλικού από το αρχείο της Μονάδας Διαχείρισης,
🦆 επανένταξη ενός αποθεραπευμένου μπούφου και τεσσάρων χερσαίων χελωνών, στο φυσικό τους περιβάλλον, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.
Η Μονάδα Διαχείρισης συμμετείχε επίσης στην Rapid Information Action (RIA), με την αποστολή των ειδών πουλιών και του πληθυσμού τους που παρατηρήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης προς την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS