Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικού Μουσείου Αλέας και το Μουσείο Σχολικής Ζωής



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εγκαινίων του Λαογραφικού Μουσείου Αλέας και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Οργάνων Φυσικών Επιστημών.

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη πραγματοποιήθηκε το αρχιερατικό μνημόσυνο, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μεγάλο δωρητή της Αλέας και της Τεγέας γενικότερα, Μακαριστό Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου Νείλο Σμυρνιωτόπουλο ,δωρητή του Πνευματικού Κέντρου Αλέας όπου στεγάζονται τα μουσεία.
Ευχαριστούμε το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τεγέας ,τους αιδεσιμότατους,το συμπατριώτη μας βουλευτή και πρώην πρόεδρο της βουλής των Ελλήνων κο Νίκο Βούτση ,το βουλευτή κο Γεώργιο Παπαηλίου ,το Δήμαρχο Τρίπολης , τους αντιδήμαρχους,τους περιφερειακούς συμβούλους, τον πρόεδρο του νομικού προσώπου του Δήμου, τη πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου,τους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τους πρόεδρους των πολιτιστικών συλλόγων,τον εκπρόσωπο του Τεγεατικού Συνδέσμου,τους διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Τεγέας καθώς και τους μαθητές τους ,όλους εσάς, συμπατριώτες και φίλους που τιμήσαμε τις σημερινές εκδηλώσεις με την παρουσία σας.
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο Τρίπολης, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλέας "Η ΑΛΕΑ ΑΘΗΝΑ ".
Είμαστε χαρούμενοι που μετά απο τρία χρόνια εργασιών με πολλές δυσκολίες ενδιάμεσα, καταφέραμε σήμερα να ανοίξουμε επίσημα τις πόρτες των μουσείων.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν σ' αυτή την προσπάθεια του Συλλόγου μας.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη Βουλή των Ελλήνων επί προεδρίας κου Νίκου Βούτση για την επιχορήγηση που στάθηκε ο θεμέλιος λίθος για να ξεκινήσουμε ,τους συγχωριανούς μας που είχαν συγκεντρώσει σε βάθος χρόνου λαογραφικό υλικό και μας ενέπνευσαν, το Δήμαρχο Τρίπολης και τους Δημοτικούς συμβούλους που μας στήριξαν με την απόφαση τους,το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης ,το πρόεδρο του και τα μελη του για την άδεια χρήσης του χώρου και τη συνεργασία, τους συγχωριανούς μας κο Σωτήρη Φέλιο και κο Θανόπουλο Σπύρο για τη συνεχή στήριξη τους.
Ο Σύλλογος μας θα ήθελε αυτή μας η προσπάθεια να μεταφέρει το λαογραφικό και πολιτισμικό μας πλούτο στις νεότερες γενιές για να μάθουν την ιστορία του τόπου μας, τα ήθη και τα έθιμα του,με απώτερο σκοπό να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα.
Σας ευχαριστούμε,
Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλέας
"Η ΑΛΕΑ ΑΘΗΝΑ ".



















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη