Χριστουγεννιάτικο χοιρινό φρικασέ Αρκαδίας









ΥΛΙΚA


1 κιλό χοιρινό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένα μαρούλια
λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια
μερικά φύλλα σέλινο
1 / 2 ματσάκι άνηθο
Αλατοπίπερο
3 αυγά
1 φρέσκο ​​χυμό λεμονιού



ΟΔΗΓIΕΣ


Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, Βάλτε σε μια κατσαρόλα να κάψει το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, Προσθέστε το κρέας και συνεχίζουμε να σοτάρουμε, Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλινο, μαρούλι και άνηθο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι Αφήστε να βράσει 1 ½ ώρες Μόλις είναι έτοιμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά. και προετοιμασία τις σάλτσας λεμονιού. Χωρισμένοι κρόκοι από ασπράδια, Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα Βάλτε τους κρόκους μέσα στα ασπράδια . Προσθέστε το χυμό λεμονιού Προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφεύγετε την κοπή των αυγών . Αδειάστε το μείγμα στην κατσαρόλα,ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα λεμονιού σε όλο το το φαγητό.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη