Η συνταγή για την τέλεια τσιγαρίδα απο τη Γορτυνία



Η συνταγή για την τέλεια τσιγαρίδα!

υλικά
χοιρινό σε κομμάτια
ανάλογο λίπος σε κομμάτια ή λωρίδες
φλούδες από λεμόνια και πορτοκάλια σε διάφορα μεγέθη
πιπέρια
γαρίφαλα
μπαχάρια
αλάτι, πιπέρι
1. Βράζουμε το κρέας
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λίπος με ελάχιστο νερό και το βράζουμε μέχρι να λιώσει (δε θα χαθεί)
3. Ρίχνουμε το κρέας μέσα στο λίπος και το βράζουμε (τσιγαρίζουμε) για περίπου 15΄ - 30΄.
4. Ρίχνουμε τα αρωματικά και συνεχίσουμε για λίγα λεπτά το βράσιμο.
Αρωματικά βάζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Αποθηκεύουμε σε γυάλινα δοχεία κρέας και λίπος.
Απολαμβάνουμε, ιδανικά με αγαπημένους φίλους, τσαγαρίδα με αυγά και καλό κρασί! Στην υγεία μας!
Καλή εβδομάδα! Και προσοχή στην χοληστερίνη!

Λυκούρεση Γορτυνίας




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη