Στην Τρίπολη πρέπει να επιστρέψει το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία

 



Ακολουθεί η επιστολη αναγνώστη:


Το 2014 το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία της Επιθεώρησης Εργασίας στην Τρίπολη, έκλεισε από την τότε κυβέρνηση και μεταφέρθηκε στο Ναύπλιο.

Στην απόφαση αυτή αντιτέθηκαν με ερωτήσεις οι 3 Βουλευτές του Νομού, με ψηφίσματα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ και άλλοι φορείς.
Το 2021 ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου συνηγόρησαν δι’ εγγράφων για την επαναλειτουργία του Τμήματος στο Νομό και ο Βουλευτής ανέγραψε το θέμα σε ερώτηση του το 2023.
Το Υπουργείο Εργασίας και η Διοίκηση της Επιθεώρησης Εργασίας δεν υλοποιούν το αίτημα αυτό.
Η Τρίπολη ως έδρα της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον μεγάλο όγκο εργασιακής δραστηριότητας, με Βιομηχανική Περιοχή με μονάδες ΔΕΗ, με Φυσικό αέριο, με ΔΕΚΟ και οικοδομική δραστηριότητα,
Δικαιούται τη λειτουργία Τμήματος που να εποπτεύει και να ελέγχει την εφαρμογή των διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων και την αποτροπή των εργατικών και των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS