Υπέροχα τηγανόψωμα με φέτα, για οποιαδήποτε στιγμή….











Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”

Αφράτα και τραγανά όπως σας τα φτιάχνανε μικροί. Η παρακάτω συνταγή θα σας ξυπνήσει τις μυρουδιές και την νοστιμιά από την κουζίνα της γιαγιάς!



Υλικά:
2 ποτήρια νερού, χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ξύδι ( τα κάνει τραγανά)
Αλεύρι λιγότερο από 1 κιλό , σταρένιο ή για όλες τις χρήσεις
Φέτα περίπου 300 γρ. τριμμένη και λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σ’ένα μπωλ ρίχνω το ένα ποτήρι χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύω να διαλυθεί, σκεπάζω το μπωλ περιμένω 10 λεπτά να αφρισει ,εν συνεχεία προσθέτω και το άλλο ποτήρι χλιαρό νερό,το αλάτι το ξύδι, ανακατεύω και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να πετύχω μια ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.
Διαφήμιση


Σκεπάζω τη ζύμη και τη βάζω κάπου ζεστά, περίπου σε τρία τέταρτα η ζύμη έχει διπλασιαστεί, χωρίζω σε μπαλιτσες ( εμένα βγήκαν 9 τηγανόψωμα), λίγο αλεύρι στο πάγκο της κουζίνας και ανοίγω με τα δάχτυλα μου, προσθέτω τη τριμμένη φέτα,( όπως δείχνω στις φωτογραφίες) κλείνω μέσα το τυρί γυρίζω το μέρος που έχω κλείσει προς τα κάτω, και πάλι μέ τη βοήθεια των δαχτύλων ανοίγω το τηγανοψωμο στο επιθυμητό μέγεθος.

Έχω βάλει το τηγάνι στη φωτιά με λάδι, τοποθετώ το τηγανοψωμο, και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών ανοίγω γύρω γύρω τριπουλες, χαμηλώνω και τη φωτιά, γυρίζω το τηγανοψωμο και από την άλλη πλευρά.

Μόλις το βγάλω τοποθετώ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, συνεχίζω με τα υπόλοιπα.

Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη