Τρίπολη: Ανοιχτή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: "Σχολές, Σπουδές και Επαγγέλματα του Μέλλοντος".

 






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το φροντιστήριο ΣΥΜΒΟΛΟ σε συνεργασία με τη διακεκριμένη και ηγετική - στον κλάδο της - επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU  ( Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας ) διοργανώνει στην Τρίπολη μία Ανοιχτή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: "Σχολές, Σπουδές και Επαγγέλματα του Μέλλοντος".
 Κεντρικός στόχος της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 ( ώρα 18:30 ) στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο είναι να βοηθηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες προκειμένου να αντιληφθούν τη μελλοντική αγορά εργασίας και να αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες που τους ανοίγονται συνδυάζοντας τα προγράμματα σπουδών των Σχολών με τις ανάγκες της αγοράς. Παράλληλα η ενδιαφέρουσα αυτή  Ημερίδα θα βοηθήσει τους γονείς να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα δεδομένα για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους.
Ομιλητής της εκδήλωσης  θα είναι ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, Συγγραφέας και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας ο οποίος είναι ένας από τους πιο έμπειρους ομιλητές σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα.. Στην ομιλία του ο Δρ Ταουσάνης, μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση, θα αναλύσει:τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τα δυναμικά πεδία των Σχολών, τις αλλαγές και τις παγίδες του Συστήματος καθώς και τους 5 σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχία στις εξετάσεις.
Την Ημερίδα θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και εκπρόσωπός της στην Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της ομιλίας θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση με τον ομιλητή και επίλυση αποριών. Στην ουσία πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ενημερωτικό σεμινάριο για μαθητές, γονείς και καθηγητές οι οποίοι πολλές φορές δέχονται επιφανειακή ενημέρωση και διάσπαρτες πληροφορίες που δημιουργούν σύγχυση και εσφαλμένες αντιλήψεις.
Άλλωστε η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι μαθητές/τριες για την πορεία και τη μελλοντική τους εξέλιξη. Η συμμετοχή και η είσοδος στην Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα είναι ελεύθερη για όλους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη