Επισκέψεις στον ΟΦΥΠΕΚΑ τον Μάρτιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ 

Με τόσες παγκόσμιες ημέρες αφιερωμένες στο περιβάλλον ποια να πρωτοδιαλέξουμε! 

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας με τις περισσότερες παγκόσμιες μέρες για το περιβάλλον και για τις προστατευόμενες περιοχές της Νότιας Πελοποννήσου, το ανοιξιάτικο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, όπως κάθε χρόνο, είχε την τιμητική του! 

Μαθητές αλλά και απλοί επισκέπτες βρέθηκαν στη λιμνοθάλασσα του Μουστού και στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Άστρους, της Καστάνιτσας και του Λεωνιδίου και ενημερώθηκαν για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Στο πλαίσιο του προγράμματος για τον μήνα Μάρτιο υποδεχτήκαμε περισσότερους από 270 επισκέπτες στα Κέντρα Ενημέρωσης. 

Στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης είναι οι μαθητές για τους οποίους έχει αναπτυχθεί ειδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με εργαστήρια, παιχνίδια και δραστηριότητες, όπου παρουσιάζονται τα σπάνια ζώα, τα ενδημικά φυτά αλλά και τα ιδιαίτερα οικοσυστήματα της περιοχής μας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και περιήγηση σε βιοτόπους, το οποίο υλοποιείται στο μονοπάτι της Αγ. Κυριακής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Vamvakou Revival “Η αναβίωση της Βαμβακούς”. Τη συγκεκριμένη περίοδο συμμετείχαν περί τους 235 μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, 4ο Δημοτικό Ναυπλίου, Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, 4ο Δημοτικό Ναυπλίου, 2ο Δημοτικό Άργους, Δημοτικό Αγίου Δημητρίου Ζάρακος.

Κοινή δράση μικρών και μεγάλων, η παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια, καθώς και η ενημέρωση για το φυσικό περιβάλλον και τις διαχειριστικές δράσεις προστασίας ειδών και οικοτόπων των προστατευόμενων περιοχών αρμοδιότητάς μας. 

Επίσης, τα Κέντρα Ενημέρωσης επισκέφθηκαν αλλοδαποί τουριστικοί πράκτορες και συμμετέχοντες από το 9ο Τσακώνικο Συνέδριο και το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. 

Οι ξεναγήσεις και οι περιβαλλοντικές δράσεις υλοποιήθηκαν κατόπιν πρότερης συνεννόησης με την Μονάδα Διαχείρισης, τηρώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19. 

#ofypeka #necca  #mabParnonMaleas #Natura2000

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS