Χρήση παραλίας για αναψυχή για μια τριετία - Ξεκίνησαν οι δημοπρασίες




Γαλάζια σημαία στην παραλία του Λουτρακίου© EUROKINISSI

Ξεκίνησαν από το υπουργείο Οικονομικών οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραχώρησης απλής χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας για άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού για την τριετία 2023- 2025, αναφέρει σχετική ανακοίνωση που στέλνει ένα μήνυμα συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

"Με τις εν λόγω ηλεκτρονικές δημοπρασίες συνεχίζεται, για έκτη χρονιά, η επιτυχημένη προσπάθεια της γενικής γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στόχος είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, καθώς και η διεξαγωγή ακόμα μεγαλύτερου αριθμού ηλεκτρονικών δημοπρασιών τα επόμενα χρόνια" αναφέρει το Υπ. Οικονομικών, που παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Υπ. Οικονομικών, η δημοπρασία διενεργείται διαδικτυακά υπό την εποπτεία της Τριμελούς Επιτροπής διενέργειας Δημοπρασιών της Κτηματικής Υπηρεσίας η οποία κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας θα βρίσκεται στο κατάστημα της Κτηματικής Υπηρεσίας. Ο τύπος της δημοπρασίας είναι «δυναμική».






Συγκεκριμένα: η δημοπρατούμενη θέση κατακυρώνεται στον συμμετέχοντα που θα προσφέρει το υψηλότερο τίμημα. Κάθε νέα προσφορά του συμμετέχοντα, προκειμένου να γίνει δεκτή, πρέπει: να είναι μεγαλύτερη της υπερισχύουσας προσφοράς της δημοπρασίας ή της αμέσως προηγούμενης προσφοράς του, κατά το βήμα της δημοπρασίας το οποίο ορίζεται σε 3% της τιμής εκκίνησης, ή ακέραιο πολλαπλάσιο αυτού.

Η πρώτη προσφορά γίνεται αποδεκτή, εφόσον είναι τουλάχιστον ίση ή μεγαλύτερη με την τιμή εκκίνησης και εντός του χρόνου που ορίζεται από τη διακήρυξη. Οι προσφορές γίνονται αποδεκτές εφ’ όσον είναι χρονικά έγκυρες, δηλ. το σύστημα τις επεξεργάζεται εντός του χρόνου διενέργειας της δημοπρασίας και τυχόν παρατάσεών του.

Ο χρόνος μετράται αποκλειστικά από το σύστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Σε περίπτωση υποβολής ίσων προσφορών από τους συμμετέχοντες, εκτός της υπερισχύουσας προσφοράς όπου δεν δύναται να υπάρχει ισοπαλία, η σειρά κατάταξης των συμμετεχόντων καθορίζεται με βάση την πρώτη χρονικά υποβληθείσα προσφορά.

Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν σχόλια στις προσφορές τους, ούτε αυτά λαμβάνονται υπ’ όψιν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δημοπρασίας. Η προσφορά κάθε συμμετέχοντα εφόσον γίνει αποδεκτή από το ηλεκτρονικό σύστημα τον δεσμεύει, δεν τροποποιείται και δεν ανακαλείται. Κάθε νέα προσφορά του ίδιου συμμετέχοντα, εφόσον γίνει αποδεκτή από το ηλεκτρονικό σύστημα ακυρώνει όλες τις προηγούμενες προσφορές του, τον δεσμεύει, δεν τροποποιείται και δεν ανακαλείται. Ο τελευταίος πλειοδότης δεσμεύεται από την προσφορά του και η δημοπρατούμενη θέση κατακυρώνεται σε αυτόν.


msn

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη