«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Παναγιώτα Τρουπή





Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Ονομάζομαι Παναγιώτα (Πίτσα) Τρουπή, είμαι οικονομολόγος , οι σπουδές μου είναι στο Οικονομικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Έχω εργαστεί στο χώρο της εκπαίδευσης παραδίδοντας μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας σε Δημόσια Λύκεια καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα σε υποψήφιους φοιτητές οικονομικής κατεύθυνσης .

Εργάστηκαστον Τραπεζικό τομέα για 15 έτη.

Όμως το κρασί με κέρδισε, δεν κατάφερα να αντισταθώ στα τόσα χρώματα και αρώματα ,έτσι ασχολούμαι αποκλειστικά πλέον με το οικογενειακό οινοποιείο που δημιουργήσαμε το 2010.

Είμαι μητέρα 2 παιδιών.Μιλήστε μας για τη δραστηριότητα και την φιλοσοφία της εταιρίας σας.

Το κρασί είναι προϊόν με καταξιωμένη πολιτιστική αξία, και αποτελεί πρεσβευτή του πολιτισμού μας . Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εκπληκτική αναγέννηση του κρασιού σε όλο τον κόσμο με ταυτόχρονη αύξηση των πωλήσεων διεθνώς.

Δεδομένου ότι η ομοιομορφία και η ομοιογένεια χαρακτηρίζουν πλέον την εποχή μας, η ιδιαιτερότητα και τοπικότητα των κρασιών είναι ένα στοιχείο που μπορούμε και αξίζει να εκμεταλλευτούμε.



Δώσαμε λοιπόν μεγάλη έμφαση σε πειραματισμούς και καινοτομίες τόσο σε επίπεδο καλλιέργειας όσο και οινοποίησης. Εστιάσαμε στην γηγενή τοπική ποικιλία το Μοσχοφίλερο που είναι ΠΟΠ προϊόν, ενώ οινοποιούμε και άλλες Ελληνικές ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, το Αγιωργίτικο, τη Μαυροδάφνη και το Κολλινιάτικο.

Ο στόχος είναι να επαναπροσδιορίσουμε και να επανασυστήσουμε το Μοσχοφίλερο τόσο στον Ελληνικό χώρο όσο και στο εξωτερικό, δίνοντας έτσι στον καταναλωτή την ευκαιρία να ανακαλύψει όλο το εύρος της δυναμικής του.

Είναι εκπληκτικό πως το κρασί μπορεί να συνδυάζει και να προάγει τον τουρισμό, τη γαστρονομία, το ενδιαφέρον και το σεβασμό για τη φύση , την ανάδειξη του τοπικού χαρακτήρα της περιοχής και όλα αυτά με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Ποιο είναι το μότο σας;

Το δύσκολο είναι η απόφαση να δράσεις ,τα υπόλοιπα θέλουν απλά επιμονή ! Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην
Ελλάδα;

Οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Οι γυναίκες οφείλουμε να έχουμε αυτοπεποίθηση, πίστη στην επιτυχία, ανοιχτό μυαλό, πάθος, εννοείται πολλή δουλειά και επιθυμία για εξέλιξη .



Η εκπαίδευση είναι καταλυτικός παράγοντας για την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας, και απαραίτητη για την αλλαγή της νοοτροπίας και των προκαταλήψεων έναντι των γυναικών.

Πολιτεία και επιχειρήσεις οφείλουν να επενδύσουν και να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο στη γυναικεία επιχειρηματικότητα πράγμα πουθα οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας και αύξηση του παραγωγικού πλούτου της Ελληνικής οικονομίας.

Η ανάδειξη και προβολή επιτυχημένων γυναικών επιχειρηματιών μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά προς την άρση της επιφύλαξης έναντι της γυναικείας επιχειρηματικότητας.Πιστεύετε ότι μία γυναίκα πρέπει να επιδιώξει μια καριέρα αν το επιθυμεί, με όποιο τίμημα και αν συνεπάγεται αυτό;

Κάθε άνθρωπος οφείλει να διεκδικεί αυτό που επιθυμεί σε κάθε τομέα.

Σημαντικότερο εμπόδιο στην επαγγελματική καριέρα μιας γυναίκας αποτελούν οι οικογενειακές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα η καριέρα να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.



Η γυναικεία φύση κρύβει μεγάλη δυναμική, όμως σίγουρα πρέπει να υπάρξει κι ένα υποστηρικτικό περιβάλλον από την οικογένειααλλά και την πολιτεία ώστε να βελτιωθεί η θέση της σύγχρονης Ελληνίδας εργαζόμενης γυναίκας και μητέρας.
Πως αντιμετωπίζετε τα κακόβουλα σχόλια; Σας επηρεάζουν αρνητικά στην ψυχολογία σας;

Δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζω συχνά

Γενικά λαμβάνω υπόψη μου την καλοπροαίρετη κριτική και τα σχόλια προκειμένου να βελτιώνομαι,δεν τα αγνοώ.

Τα κακόβουλα σχόλια πρέπει να τα αφήνεις πίσω σου μαζί με αυτούς που τα επινοούν.Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Η αύξηση τωνιδιόκτητων αμπελώνων μας ώστε να είμαστεπαραγωγικά αυτόνομοι.

Η επένδυση στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του οινοποιείου είναι διαρκής στόχος και προσπάθειά μας.



Πιστεύουμε στον οινοτουρισμό και ήδη επενδύουμε προς αυτή την κατεύθυνση.



Παναγιώτα Τρουπή
Οινοποιός – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ.


πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη