Τιμήθηκαν το ολοκαύτωμα της Δόξας το 1943, καθώς και ο σημαντικός Αρκάς λογοτέχνης και Ακαδημαϊκός Θ. Βαλτινός







Η θλιβερή επέτειος των 80 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Δόξας Γορτυνίας, στις 23 Αυγούστου 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τιμάται εφέτος με πενθήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος απανταχού Δοξιωτών “Ο Αγιος Νικόλαος”.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, χθες Κυριακή 13 Αυγούστου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων.

Στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης, ο αντιπεριφερειάρχης είχε την δυνατότητα να να συζητήσει για θέματα του χωριού στο οποίο η Περιφέρεια ολοκληρώνει το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης.



ΜΝΗΜΗ ΒΑΛΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ



Εξ άλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Λαμπρόπουλος παρέστη προχθές Σάββατο 12 του μήνα, στην εκδήλωση τιμής προς τον σημαντικό Αρκάδα λογοτέχνη και Ακαδημαϊκό Θανάση Βαλτινό, που έλαβε χώρα στου Καράτουλα, στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καράτουλα “Αγιος Ιωάννης” έλαβε χώρα στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καράτουλα, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα πρότυπο κέντρο πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη