Προτάσεις Προέδρου Παναρκαδικης Ομοσπονδίας για το Αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης


Προτάσεις Προέδρου Παναρκαδικης Ομοσπονδίας για το Αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης 

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ                             ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ                                                 
.                                                                                      Την 21.08.2023. Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του συλλόγου φίλων του αρχαίου θεάτρου Μεγαλοπολης μπροστά στο υπό αναστειλωση μνημείο.Ευχαριστω για την πρόσκληση πλην όμως δεν μπόρεσα να παρευρεθώ λόγων άλλων υποχρεώσεων μου και του επικείμενου ταξιδιού μου στην ομογένεια της Αμερικής.Κρινω σκόπιμο να δημοσιοποιησω τις απόψεις μου σχετικά με το αρχαίο θέατρο  καθώς και τις προτάσεις μου.                                                                 

Αγαπητοί συμπατριώτες--σες.                                         Το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης μας,μεταφέρει σε μια ακμάζουσα εποχή για την περιοχή μας. Τότε που ο Επαμεινωνδας το 370 π.χ. έκτισε την Μεγάλη πόλη ως προμαχωνα κατά των Σπαρτιατών και μαζί της το μεγαλύτερο θέατρο της Αρχαίας Ελλάδας,όπως και το θερσυλιο όπου λειτούργησε η άμεση Αρκαδική δημοκρατία.                                                                        Σήμερα που η πόλη μας βρίσκεται σε παρακμη λόγω της βίαιης απολιγνητοποιησης , το αρχαίο θέατρο μας επιβάλλει όχι μόνο να σεβαστούμε την ιστορία του   αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την οικονομική ζωή της περιοχής.
Νομίζω ότι εξαντλήθηκε ο χρόνος   , ανάδειξης και προβολής του όπως και η επιστημονική τεκμηρίωση.                                                                         Ύστερα μαλιστα και απο την επερώτηση του βουλευτή Αρκαδιας κ. Κων/λου Οδυσσέα προς τη  υπουργό πολιτισμού κ. Μενδωνη στη βουλή ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.                              

Τώρα που σε λίγες ημέρες θα καλεστουμε να ψηφίσουμε για αυτοδιοικητικες εκλογές α' και β'  βαθμού ΚΑΛΟΥΜΕ όλους που θα είναι υποψήφιοι αλλά ιδιαιτέρως τους επικεφαλής των δημοτικών και περιφερειακων παρατάξεων να δώσουν σαφή απάντηση.  ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΕΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Όχι γενικά και αόριστα.  Πια χρηματοδοτικα εργαλεία θα χρησιμοποιήσουν για ένταξη καθώς και πως θα αντιμετωπίσουν την αργή απορρόφηση από την αρχαιολογική υπηρεσία.       
..................................................................................
Κατά την άποψή μου η χρηματοδότηση σήμερα μπορεί να υπάρξει 1) από το ταμείο δίκαιης μετάβασης κάτι που μέχρι τώρα  δεν έχει γίνει, υπάρχει όμως χρόνος ακόμη. και 2) από το ταμείο ανάκαμψης.    Αυτά τα δύο χρηματοδοτικα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκεί να τεθεί αίτημα ένταξης από την αυτοδιοίκηση α" και β" βαθμού ( δήμος και περιφετεια)  στο υπουργείο πολιτισμού.                      

Προς την κατεύθυνση αυτή κι" εντος των ,,ορίων,,της  που οριζεται απο το καταστατικο της 1) η Παναρκαδικη ομοσπονδία Ελλαδος με σύμφωνη γνώμη και του συλλόγου φίλων του αρχαίου θεάτρου Μεγαλοπολης   προτειθεμεθα να υιοθετήσουμε το αρχαίο θέατρο Μεγαλοπολης ως το πρώτιστο μνημείο αναστειλωσης της Αρκαδιας.                                        2) ΜΕ συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα ( αρχαιολόγο, πολιτισμολογο, ειδικό επί των προγραμμάτων ένταξης) που η ομοσπονδία έχει κλείνεται ραντεβού στην κ. Υπουργό όπου της παραδίδεται υπόμνημα με τις θέσεις μας και το  τρόπο χρηματοδότησης. ( πρόγραμμα και κωδικο) Επίσης η απορρόφηση να γίνει εντός των προβλεπομενων χρονικών ορίων με αυτεπιστασια.                                                                        Δεύτερο βήμα θα είναι συνάντηση με το γραφείο του πρωθυπουργού η" και με τον ίδιο εφ" όσον αυτό είναι εφικτό.                                                              Τρίτο βήμα η ένταξη του θεματος"" αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Μεγαλοπολης ""στο παγκόσμιο συνέδριο των Αρκαδικων ομοσπονδιων ώστε να πάρει διαστάσεις παγκόσμιου Αρκαδισμου  και να ανοίξουν με την πίεση της ομογενειας και άλλες πόρτες εντός και εκτός Ελλάδας.                                              
Οι ενέργειες αυτές συνεχώς παρακολουθουνται  και συνεχώς ασκούνται πιέσεις για υλοποίηση. Δεν αφήνονται στην κρίση υλοποίησης κάθε αρμόδιου.  Επιδιώκουμε την συνεργασία όλων των εμπλεκομεων φορέων. Αυτό  καθιστά την ανεξάρτητη και αυτόνομη διεκδίκηση  μας σε περίπτωση άρνησης η" αδιαφορίας. Το καταστατικο μας και οι αποφάσεις των οργάνων μας είναι " εντοςτων ορίων " μας .Η ανεξαρτησία μας είναι καταστατικη υποχρέωση όπως και η κομματική αποδέσμευση.Ειμαστε ανεξάρτητοι φορείς πολιτικοποιημενοι κατά την Αριστοτελικη ενοια ενεργοί στην κοινωνία και τα προβλήματα της.        
        
Τα ""όρια "" από όσους προβάλλονται είναι μια συγκαλειμενη φίμωση που δεν έχουν την δυνατότητα να την επιβάλουν. Οι σύλλογοι και η ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ έχουν μεγάλο ανάστημα που κανείς δεν μπορεί να το ανακόψει.Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί και ας μείνουν στην άκρη οι εγωι"σμοικαι τα μεγάλα " εγω"  Η ενότητα και ο σεβασμός όλων μας είναι επιβεβλητεος για παραγωγή αποτελέσματος.
                                                                     

Αν μετά από ολα αυτά  και πάλι υπάρξει αδιαφορία ο λόγος ανήκει στο λαό εντός των νόμιμων δημοκρατικών ορίων όπως επιτάσσει το σύνταγμα τα καταστατικό μας και τα όρια των αυτοδιοικητικων οργάνων.                                                            

Με ανυπομονησία θα περιμένω τα προγράμματα των αυτοδιοικητικων παρατάξεων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη