Μήνυμα του Γεωργίου Φαράντου για ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 






Μήνυμα του Γεωργίου Φαράντου για ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Φίλες και φίλοι,

Μόλις πριν λίγους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις Εθνικές εκλογές, για να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Με το αποτέλεσμα εκείνων των εκλογών, το εκλογικό σώμα έδειξε στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ανάγκη για μια σοβαρή και υπεύθυνη αλλαγή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πρόσφατες πολιτικές προκλήσεις.

Μετά τις εκλογές αυτές και πριν από μικρό χρονικό διάστημα, με δημοκρατικές διαδικασίες, εκλέχθηκε από τη βάση νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στις Προεδρικές εκλογές κατέδειξε την απαίτηση του προοδευτικού και δημοκρατικού δυναμικού της Πατρίδας μας για τη συνέχιση του αγώνα για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Η ιστορικότητα των ημερών επιβάλλει τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση όλων ανεξαιρέτως των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές πολιτικές προκλήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αγωνίστηκε ενάντια στις πολιτικές υποταγής στους δανειστές, ενάντια στην ακρίβεια και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και υπέρ της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη δίκαιη κοινωνία σε όλα τα επίπεδα, στον αγώνα για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή.

Τούτη την ώρα, η μαχητικότητα και η αξιοπιστία του κόμματος θα δώσει τη δυνατότητα της ουσιαστικής γείωσης στην κοινωνία.

Η εποχή της εσωστρέφειας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Στη θέση της έρχεται η αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία.

Μόνο με συζήτηση και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων θα γίνει δυνατή η ανάκαμψη και η μελλοντική πορεία προς την προοδευτική διακυβέρνηση και τη συνακόλουθη ωφέλεια των πολλών.

Το μήνυμα για ενότητα είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Λαμβάνοντας υπόψη τους κοινωνικούς αγώνες, την περίοδο της προοδευτικής διακυβέρνησης και την προσπάθεια για κοινωνική και πολιτική αλλαγή, η ενότητα και η συζήτηση θα επιφέρει την επιθυμητή πορεία προς το μέλλον.

Τρίπολη, 24-10-2023

Γεώργιος Ι. Φαράντος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη