Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Πουλιών στην Λιμνοθάλασσα Μουστου



Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων και σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το ετήσιο ραντεβού στο πανοραμικό σημείο θέας της λιμνοθάλασσας Μουστού για την Ευρωπαϊκή #ΓιορτήΠουλιών2023, που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης.

Κάθε φορά, το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την προσπάθεια που κάνουν τα αποδημητικά πουλιά να ολοκληρώσουν το δύσκολο και μακρύ ταξίδι τους μέχρι τον τελικό προορισμό τους, είναι μεγάλο. Η επίπονη και επικίνδυνη αυτή μετακίνηση προς και από την Αφρική, πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο. Ο υγροβιότοπος του Μουστού στην Αρκαδία, φιλοξενεί πλούσια βιοποικιλότητα. Σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση, καθώς και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές. 

Στο πλαίσιο της γιορτής, υλοποιήθηκαν διάφορες δράσεις ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που περιλάμβαναν: 

✅ εργαστήρια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, 
✅ παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια,
✅ ενημέρωση επισκεπτών σχετικά με τα τοπικά είδη ορνιθοπανίδας, 
✅ διανομή ενημερωτικού υλικού από το αρχείο της Μονάδας Διαχείρισης,
✅ επανένταξη αποθεραπευμένου Μπούφου Βubo bubo στο φυσικό του περιβάλλον, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ 

Ευχαριστούμε τον κ. Ι. Καραγιάννη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.  

#ofypeka #necca #mabParnonMaleas #Natura2000 #moustos  
#ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ #ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής
#EuroBirdWatch2023 #EBW2023 #BirdMigrationOnTheMove #RestoreNature BirdLife Europe and Central Asia

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη