Παρουσίαση του βιβλίου "Μαιναλία - Η ξεχασμένη ιστορία ενός ξεχασμένου έθνους" (φωτο)

 


Το Σάββατο το απόγευμα στις 21 Οκτωβρίου, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και του παλαιού σχολείου των Αραχαμητών, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Μαιναλία, η ξεχασμένη ιστορία ενός αρκαδικού έθνους" του καθηγητή Bjorn Forsen, με ομιλητές την Δρ. Αννα Καραπαναγιώτου, γενική διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και τον ίδιο τον συγγραφέα. 

Η βραδιά ήταν καταπληκτική, οι ομιλητές εξαιρετικοί και το κοινό άκουγε με μεγάλο ενδιαφέρον όσα μας είπαν. Ο καθηγητής Forsen, μας έκανε να νιώσουμε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας, σαν απόγονοι των αρχαίων Μαιναλίων. 

Επίσης έγινε και η απονομή των βραβείων στους απόφοιτους των ΑΕΙ με την υψηλότερη βαθμολογία.  Ο Αντρέας Πετρόγιαννης με καταγωγή απο Αραχαμήτες και Βαλτέτσι έλαβε το Α' βραβείο, η Αναστασία Δ. Παπαδημητρίου από τις Αραχαμήτες το Β' βραβείο, και η Δήμητρα Ν. Ρούσσου με καταγωγή απο το Βαλτέτσι τιμητικό έπαινο. 

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Αννα Καραπαναγιώτου και τον σύζυγό της, τον καθηγητή Bjorn Forsen και τη σύζυγό του Σαμπίνα, τον παπα Γιώργη και παπα Αριστείδη, την κυρία Παναγοπούλου, το Σωτήρη Γ. Παπαδημητρίου, τους αποφοίτους που συμμετείχαν στη βράβευση, τους προέδρους των γειτονικών μας χωριών, και όλους στους συμπατριώτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Κατερίνα Κόκκορη

Πρόεδρος Συνδέσμου εν Αθήναις Αραχαμηταίων 


















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη