Ο Κασσελάκης διώχνει από τον ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα - Βαθαίνει η κρίση



Ο Κασσελάκης διώχνει από τον ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα - Βαθαίνει η κρίση© Παρέχεται από: sofokleousin.gr

Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις επιταχύνονται, οδηγώντας σε οριστική ρήξη και σε διάσπαση του κόμματος. ΅Ενα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει εκτός κόμματος τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, παραπέμποντάς τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας με πρόταση διαγραφής. Ανάλογη "τύχη" προαναγγέλλει και για άλλα στελέχη της παλιάς φρουράς, που κατά την άποψη του "αντιπολιτεύονται το κόμμα" και υποσκάπτουν την ενότητα του.








Παράλληλα η εσωκομματική αντιπολίτευση που στοιχίζεται κάτω από την "Ομπρέλα" έχει ετοιμάσει κείμενο θέσεων και πολεμική κατά Κασσελάκη, κάτω από το οποίο συγκεντρώνει υπογραφές στελεχών και μελών

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση αυτού του κειμένου - βόμβα από την «Ομπρέλα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος τους Δ. Βίτσα, Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη, επικαλούμενος δηλώσεις τους, με τις οποίες –όπως είπε– αντιπολιτεύονται το ίδιο τους το κόμμα. Σημειώνεται ότι και οι τρεις είναι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα συνεδριάσει και θα γνωμοδοτήσει για το θέμα αυτό στην επιτροπή δεοντολογίας.

«Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.», ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Στέφανος Κασσελάκης.







Στην ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους. Αντ' αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.


Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. 'Αλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη. Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».
Θέμα ηγεσίας και νέο κόμμα

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Βίτσας είχε εξαπολύσει «τροχιοδεικτικά πυρά», τονίζοντας ότι είναι «η χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ και ώρα αποφάσεων». Αυτό όμως που ανέβασε κατακόρυφα το θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου ήταν η αναφορά στη δημιουργία νέου κόμματος.

«Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, θα τα διατυπώσω στον πρόεδρο. Δεν θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση, θα γίνουν ευρωεκλογές και η ''Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά'', σας έδωσα και τίτλο για το πώς θεωρώ εγώ ότι θα πρέπει να λέγεται το νέο κόμμα, αυτό το πολιτικό μόρφωμα, αυτό το πολιτικό κόμμα, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή θα μπει σε άλλο στάδιο», είπε.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Φίλης προανήγγειλε ότι στην Κεντρική Επιτροπή θα τεθεί εμμέσως θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα για όσα λέει. Εμείς λέμε ότι υπάρχει θέμα δημοκρατικής τάξης για όσα λέει», εξήγησε ο πρώην υπουργός και διευκρίνισε αμέσως μετά ότι «δεν θα θέσουμε ευθέως θέμα ηγεσίας αλλά θα θέσουμε θέμα λειτουργίας. Εχει μια νομιμοποίηση (ο Στέφανος Κασσελάκης) από τις εκλογές που έγιναν. Ομως έχουν αλλάξει οι όροι, θα κάνουμε συνέδριο και θα δούμε τι θα κάνουμε».

msn

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS