Γεωργία Γεννιά (απο την Τρίπολη): Από την αγκαλιά του Πολάκη, κεφαλοκλείδωμα στον Ανδρουλάκη





Η Γεωργία Γεννιά ήταν στέλεχος του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, έφυγε τα πέτρινα χρόνια, έγινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα επιστρέφει στη Χαριλάου Τρικούπη




Το αν ο Νίκος Ανδρουλάκης σφάξει τον… μόσχο τον σιτευτό για χάρη της δεν είναι ακόμη σαφές, το σίγουρο είναι πως η Γεωργία Γεννιά -μετά από μία υπερδεκαετή περιπλάνηση σε σχήματα εκτός ΠΑΣΟΚ- επιθυμεί να επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε.


Εξαίρεση στη γενική απαγόρευση της Χαριλάου Τρικούπη στα στελέχη που έφυγαν και έγιναν αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ή πρόλογος του τι θα ακολουθήσει; Το μέλλον θα δείξει, καθώς την ανάρτησή της φωτογραφίας της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν αντιδράσεις.


Ο Παύλος Πολάκης με τη Γεωργία Γεννιά



Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από μία αρχή.

Στις 21 Μαΐου τίποτα δεν προμήνυε τα σύννεφα στη σχέση της κυρία Γεννιά με την Κουμουνδούρου. «ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζω, ψήφο δεν χαρίζω» ήταν η τελευταία χαρούμενη ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα. Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε επιδιώξει ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή της στην Α’ Πειραιά υποσχόμενη την κατάργηση της γενικής βάσης εισαγωγής.


Ένα χρόνο νωρίτερα, μάλιστα, η «σχέση» ήταν στα καλύτερά της. Στις 18 Μαΐου 2022 λέει «ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» Μέσα από την καρδιά μου Σε όλες και όλους που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο #syriza_ps μεγάλωσε, άνοιξε την αγκαλιά του και δέχτηκε 110.00 ακόμα μέλη. Έχουμε υποχρέωση να φέρουμε όλοι μαζί ενωμένοι την πολιτική Αλλαγή. Είμαστε περήφανοι για τον Πρόεδρό μας Alexis Tsipras. Συγχαρητήρια σε όλες τις συνυποψήφιες και όλους τους συνυποψήφιους μου. Είτε εκλέχτηκαν είτε όχι. Από το δικό του μετερίζι ο καθένας θα δώσει τη δική του μάχη Καλούς Αγώνες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφερε, η κυρία Γεννιά δεν κατάφερε να εκλεγεί και και στις 4 Ιουλίου ήρθε το «ξέσπασμα». Αντιγράφοντας Κώστα Σκανδαλίδη από τα χρόνια της πασοκικής ορθοδοξίας (σ.σ. μάλλον χωρίς επιτυχία, όπως συμβαίνει με τις αντιγραφές εκτός πλαισίου και συμφραζομένων σε σχέση με τα πρωτότυπα που έγραψαν ιστορία) απευθύνεται στους «συντρόφους» της στον ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση «ξεκαβαλικέψτε απ’ το καλάμι». Στη συγκεκριμένη ανάρτησή της μιλά ακόμη για «πανηγύρια», «ελιτίστικες μαζώξεις που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά», «τοξικότητες», «άθλιες τηλεοπτικές εμφανίσεις» και άλλα πολλά.

Η ανάρτησή της στις 4 Ιουλίου:






Στις 12 Σεπτεμβρίου έρχεται και η επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης με αιχμές και για τον Στέφανο Κασσελάκη: “Κατέθεσα σήμερα την παραίτησή μου χωρίς να περιμένω Μεσσίες που θα αλλάξουν με ένα μαγικό ραβδάκι την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του Κόμματος”.

Ακολούθησε η… αποκάλυψη. Η φωτογραφία της (σε ανάρτηση του Γαβρίλη Χαραζίδη) να αγκαλιάζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και λεζάντα “Η Γούρικη επιστροφή της Γεωργίας Γεννιά στο ΠΑΣΟΚ και στο πλευρό του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη".



Σύμφωνα με το βιογραφικό της στο σάιτ vouliwatch η Γεωργία Γεννιά γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1974, ενώ έχει προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη της Μικρασίας και καταγωγή από τον Πειραιά. Το 1995 εκλέχτηκε στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Αθηνών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας , με αρμοδιότητες στο Γραφείο Σπουδάζουσας.


Με τον Νίκο Παππά


Το Μάιο του 2010 , διαχώρισε τη θέση της από τις Μνημονιακές Πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αποφάσισε να συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία μιας μεγάλης Αριστερής Κίνησης , ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά και Νησιών , με το Συνδυασμό (σ.σ. του Αλέξη Μητρόπουλου) «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ».

Το 2011-12 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών (σ.σ. του Γιάννη Δημαρά). Η επιλογή του επικεφαλής του Κόμματος να ενταχθεί σε δεξιό σχήμα τη βρήκε αντίθετη, γι΄ αυτό και συμμετείχε στην δημιουργίας της Πολιτικής Κίνησης «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Στάθη Παναγούλη και μαζί με τους συναγωνιστές τους, αποφάσισαν να συμπράξουν εκλογικά με το συνδυασμό «ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» .

Το 2012 και το Γενάρη του 2015 ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α΄Πειραιά και Νήσων με το ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Α΄Πειραιά και Νήσων.

Προερχόμενη από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και την ομάδα Αρσένη η Γεωργία Ζαννιά συμμετείχε και στις εκδηλώσεις της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά και του Νίκου Τόσκα. “Εκτιμώ τον Νίκο απεριόριστα. Είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που έχει περάσει από την Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος-κλειδί για την εξωτερική πολιτική. Θα μπορούσε να κάθεται στο σπίτι του στην Αλόννησο και να γράφει βιβλία, αλλά είναι μέσα σε ένα αεροπλάνο και παλεύει για τη χώρα” είχε δηλώσει παλαιότερα για τον επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso.

«Ήμουν πάντοτε η αντάρτισσα της γειτονιάς» ήταν ο τίτλος εκείνης της συνέντευξης με τη δημοσιογράφο να την περιγράφει ως τη “δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά”.

Ως ανιψιά μητροπολίτη στα κοινωνικά δίκτυα είναι εξαιρετικά συχνές οι αναρτήσεις με θρησκευτικό περιεχόμενο, όπως βεβαίως και οι αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα Μερκούρη και άλλα ιστορικά στελέχη του Κινήματος.

Στην κοινοβουλευτική της θητεία από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 ξεχώρισαν η καταψήφιση της διάταξης για αλλαγή φύλου στα 15 και το “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το «όχι» στην αλλαγή φύλου της είχε προσφέρει τότε την δημοσιότητα που αντιστοιχεί σε όποιον διαφωνεί. Μιλώντας στα ΝΕΑ τότε είχε περιγράψει τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι δύο συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις των αρχών της δεκαετίας του ‘90 (με την ΚΝΕ ο πρώην πρωθυπουργός, με την ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννιά). Συγκεκριμένα ανέφερε τη συνάντησή τους το 2015 όταν συναντήθηκαν στο περιστύλιο της Βουλής. «Επιτέλους, Γεωργία, μια φορά που συναντιόμαστε στα έδρανα κι όχι στους δρόμους» της είπε ο κύριος Τσίπρας. «Πρόεδρε, σε στηρίζω από την πρώτη στιγμή, πιστεύω σε εσένα, πιστεύω πως εσύ μπορείς πραγματικά να βγάλεις τη χώρα από την κρίση» του απάντησε εκείνη.

Άλλά, όπως συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή, ότι ξεκινά ωραία τελειώνει με πόνο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS