Αρκαδία: Γιορτή Πουλιών στην Λιμνοθάλασσα Μουστου




📣 Γιορτάζουμε τη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού! 

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, περιμένουμε μικρούς και μεγάλους για να περάσουμε μια ξεχωριστή ημέρα κοντά στη φύση με δράσεις αφιερωμένες στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών! 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κατά τις ώρες 10:00-13:00 στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου (πλησίον της επαρχιακής οδού Άστρους – Λεωνιδίου) και θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και πεζοπορία προς τα παρατηρητήρια περιμετρικά του υγροτόπου. 
Η περιβαλλοντική αυτή δράση διοργανώνεται από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της φετινής Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών και υλοποιείται υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.

"Η #ΓιορτήΠουλιών2023 είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική #ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους." 

EuroBirdWatch2023 #EBW2023 #BirdMigrationOnTheMove #RestoreNatureBirdLifeEurope and Central Asia 
#ofypeka #necca #Natura2000#mabParnonMaleas

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη