Ο Τριπολιτσιώτης Χρήστος Κέκκος με την ελληνική εταιρεία που «θάμπωσε» τον γερμανικό κολοσσό Deutsche Telekom




Βαγγέλης Λιάσκας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος και Χρ. Κέκκος, CTO της εταιρείας











Η είδηση δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αλλά προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός, Deutsche Telekom, μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο μιας εταιρείας που λίγοι γνωρίζουν μέχρι σήμερα. Την Desquared, η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά σαν μια ακόμη ελληνική start up αλλάζει εξελιχθεί σε μια σημαντική εταιρεία η οποία τράβηξε το ενδιαφέρον των Γερμανών.


Και είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μια ελληνική εταιρεία να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους ολοκληρωμένων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως.


Σύμφωνα με τη συμφωνία «η Deutsche Telekom αποτιμά την αξία της Desquared σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ και αποκτά μερίδιο ύψους περίπου 20% στην εταιρεία. Η ιδρυτική ομάδα της Desquared θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και διοικητική αυτονομία, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της πελατοκεντρικής προσέγγισής της και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για όλους τους πελάτες της. Παράλληλα, σε αυτή την προσπάθεια, η εταιρεία θα έχει πρόσβαση στην τεχνογνωσία και τους πόρους του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού».

Ουσιαστικά η γερμανική εταιρεία εμπιστεύεται τους ιδρυτές της Desquared και κοιτάζοντας στο μέλλον, τους στηρίζει για να αναπτύξουν περαιτέρω τις τεχνολογικές λύσεις που έχουν φτιάξει.




Ποιες είναι αυτές; Είναι τεχνολογικά assets όπως την πλατφόρμα delivery φαγητού Box, τις πλατφόρμες παραγγελιών και διαχείρισης εμπειρίας Wave και το καινοτόμο σύστημα ταχέος σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών RAD (Rapid Application Design and Development).


Αναλυτικά:

Το Wave Grocery είναι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιασμένο ειδικά για σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία. Με ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά τζάκποτ.

Η πλατφόρμα Wave από την ανακάλυψη έως την αγορά, την εκτέλεση παραγγελιών έως την αναπαραγγελία και τη δημιουργία πιστών πελατών,υποστηρίζει και καλλιεργεί τη μέγιστη ανάπτυξη για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις παντοπωλείου.


Είναι κατασκευασμένο για να ενσωματώνεται με υπάρχοντα εσωτερικά συστήματα, όπως EPR, CRM, προγράμματα πιστότητας και άλλα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να ενσωματωθούν εύκολα και να αρχίσουν να βελτιστοποιούν τις επιχειρήσεις τους για να προσφέρουν περισσότερη αξία στους πελάτες τους και να αυξήσουν τα αποτελέσματα τους. Κάνει 45.000 συναλλαγές το μήνα και οι πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας από 650 καταστήματα ανέρχονται σε 1,3 εκατ. ευρώ.


Το Box είναι η εφαρμογή παράδοσης φαγητού. Οπως αναφέρεται, για να πετύχει το Box, δημιουργήθηκε μια πρόταση αξίας που δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καμία άλλη υπηρεσία παράδοσης φαγητού: ένα πρωτοφανές πρόγραμμα ανταμοιβών σε συνδυασμό με ασυναγώνιστη εξυπηρέτηση.

Σήμερα η Box έχει μια μεγάλη και πιστή βάση πελατών και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες παράδοσης φαγητού στη χώρα. Οι πελάτες ανταμείβονται γενναιόδωρα για τη χρήση του Box και με τη σειρά τους οι έμποροι λαμβάνουν περισσότερες παραγγελίες. Είναι ένα πολλαπλασιαστικό win-win για πελάτες και εμπόρους. Εχουν γίνει ένα εκατ. λήψεις της εφαρμογής.


Το Wave είναι η πλατφόρμα πιστότητας all-in-one που χτίζει, μεγαλώνει και κλιμακώνει την πραγματική αφοσίωση της επωνυμίας και την ικανοποίηση των πελατών. Το Wave CXM έκανε το ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 2022. Προσέλκυσε εξέχουσες μάρκες όπως η Alpha Bank, η Box, η Cosmote, η Heron, η Kritikos και η Public. Με εστίαση σε αρθρωτές και επεκτάσιμες λειτουργίες, το Wave CXM επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν αποτελεσματικά εξαιρετικά στοχευμένες εμπειρίες πελατών, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους.

Πραγματοποιεί 1,8 εκατ. μηνιαίες συναλλαγές κι εξυπηρετούνται μηνιαίως 350.000 πελάτες.Timotheus Höttges, CEO Deutsche Telekom
Η ίδρυση της εταιρείας

Οπως αναφέρουν οι επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας, το 2012, ο Βαγγέλης Λιάσκας και ο Κρις Κέκκος συναντήθηκαν σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο TGIF στην Αθήνα. Ο Βαγγέλης μοιράστηκε το όραμά του να ιδρύσει μια εταιρεία αφοσιωμένη στο να κάνει τα πράγματα σωστά από την αρχή και κάλεσε τον Κρις να έρθει μαζί του στη Desquared. Αναγνωρίζοντας το κοινό πάθος για την ποιότητα, ο Chris δέχτηκε με ανυπομονησία και έγινε ο πρώτος υπάλληλος της εταιρείας.


Ο Βαγγέλης, ο Κρις και οι περισσότεροι από τους πρώτους υπαλλήλους, καθοδηγούμενοι από την ακλόνητη δέσμευσή τους στην ακεραιότητα, πήραν την απόφαση να αποφύγουν τις επενδύσεις επιχειρηματικού κινδύνου, διασφαλίζοντας ότι η εταιρεία παρέμεινε πιστή στις αρχές της. Αυτό έθεσε τις βάσεις για μια κουλτούρα που έδινε προτεραιότητα στην ποιότητα και την υπευθυνότητα.


Ο Chris έγινε ο πρώτος υπάλληλος που έλαβε μετοχές και έγινε επίσης ο CTO . Εμπνευσμένοι από αυτό, ο Βαγγέλης και ο Κρις δεσμεύτηκαν να επεκτείνουν την ίδια ευκαιρία σε περισσότερους από τους αναδυόμενους ηγέτες της εταιρείας. Σήμερα, σχεδόν το 10% των εργαζομένων της Desquared είναι μέτοχοι, επιδεικνύοντας την κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς και ενδυνάμωση που ευδοκιμεί εντός της εταιρείας.

Στη μέση αυτού του ταξιδιού, έγινε μια άλλη σημαντική συνάντηση. Ο Βαγγέλης είχε τη χαρά να γνωρίσει τον Cameron Moll, έναν διακεκριμένο ηγέτη σχεδιασμού και πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης για την εταιρεία. Μετά από μερικά χρόνια συνεισφοράς από το εξωτερικό, ο Cameron εντάχθηκε στην εταιρεία ως CXO μας. Φυσικά, συνάντησε και τον Chris σε εκείνο το TGIF για να διατηρήσει την παράδοση.

Σήμερα, η Desquared αποτελεί απόδειξη της οραματικής συνεργασίας μεταξύ των Vagelis, Chris, Cameron και της υπόλοιπης αφοσιωμένης ομάδας στη Desquared.

Οπως αναφέρεται στο site της εταιρείας: «Στη Desquared, καλλιεργούμε μια κουλτούρα που εκτιμά τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την προσωπική ανάπτυξη. Θα βρείτε ένα υποστηρικτικό και δυναμικό περιβάλλον όπου οι ιδέες σας θα ακούγονται, οι δεξιότητές σας θα καλλιεργούνται και οι συνεισφορές σας θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο.


Δίνουμε προτεραιότητα στην ευημερία και την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της ομάδας μας, προσφέροντας ευκαιρίες για εργασία σε συναρπαστικά έργα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του ψηφιακού προϊόντος.


Αν θέλετε να γίνετε μέλος μιας ομάδας που ευδοκιμεί στην καινοτομία, αγκαλιάζει τις προκλήσεις και δημιουργεί εξαιρετικές ψηφιακές εμπειρίες, είστε σίγουρα στο σωστό μέρος».


πηγη
www.mononews.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS