4 από 1.275 Ευχές για το νέο έτος 2024 από την ομάδα EPAS του 1ου ΓΕΛ Τρίπολης

 




Οι μαθητές/-τριες και οι εκπαιδευτικοί της ομάδας «Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του 1ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης στέλνουν τις δικές τους ευχές για το νέο έτος 2024. Σε σχετική δημοσίευσή τους αναφέρουν:

«Ένα ακόμη έτος φτάνει στο τέλος του και ένα νέο ξεπροβάλλει, γεννώντας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Το 2024 συνιστά έτος ορόσημο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Η συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας και είκοσι χρόνων από τη μεγαλύτερη διεύρυνση στην ιστορία της ΕΕ αποτελεί για όλες και όλους μία ηχηρή υπενθύμιση. Μας υπενθυμίζει πως για την προάσπιση της δημοκρατίας, σε εθνικό, ευρωπαϊκό, οικουμενικό επίπεδο, απαιτείται η ενεργός και καθολική συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες. Η υπενθύμιση αυτή αποκτά ζωτική σημασία, καθώς τον Ιούνιο του νέου έτους, όλοι οι Ευρωπαίοι Πολίτες, ηλικίας 17 ετών και άνω, καλούνται να συμμετάσχουν στις Ευρωπαϊκές Εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023 και την έναρξη του 2024, σας ευχόμαστε ολόψυχα το νέο έτος να είναι γεμάτο με όμορφες και ξεχωριστές στιγμές, να φέρει υγεία, τύχη, χαρά, ευημερία, ειρήνη. Κάθε ημέρα του 2024, κάθε νέα σελίδα του βιβλίου της ζωής σας, να είναι δημιουργική, με όνειρα και στόχους που θα ευοδωθούν.»

 

Για τις δράσεις του σχολείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» μπορείτε να ενημερωθείτε στο διαδικτυακό σημείο πληροφόρησης της ομάδας στον σύνδεσμο https://epas-1lyktripol.weebly.com . 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη