Δράση ευαισθητοποίησης στην Τρίπολη





Με αμέτρητα συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Αρκαδίας, η δράση ευαισθητοποίησης της ευρύτερης τοπικής και εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω σε θέματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας αναπτύχθηκε συνεργασία μεταξύ του Περιφερειακού Τμήματός Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης, των δομών ειδικής αγωγής και των φορέων ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ - Σ.Υ.Δ. «Φαίδων» - «Θέτις» - Κ.Η. «Αμάλθεια» - Στρίγκλες, Κοιν.Σ.Επ. «5ENTE», καθώς και των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής και γενικής αγωγής Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Μαντινείας, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.- Τρίπολης και Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Η συμπεριληπτική εκμάθηση έλαβε σάρκα και οστά στις αίθουσες του Μουσικού Σχολείου με τη συμμετοχή μαθητών από όλα τα γυμνάσια της Τρίπολης, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων με ενθουσιασμό καθώς καθόλα διασκεδαστική μάθηση και ψυχαγωγική διαδικασία ήταν όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Κρατώντας ως ύψιστη τιμή και κίνητρο αυτά τα χαμόγελα των παιδιών καθώς και όσα μας παρουσίασαν χθες, θέτουμε στόχο τις συνεχείς δράσεις συμπερίληψης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας, προκειμένου να χτίσουμε βάσεις για όσα φαντάζουν αδύνατα αλλά είναι τελικά εύκολα και εφικτά.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα Κυριακή Ζαχαροπούλου, Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, για τη διάθεση του υπέροχου σχολικού χώρου, το συντονισμό και την προθυμία της για οτιδήποτε προέκυψε κατά την υλοποίηση της δράσης, καθώς την κα Ελένη Καλαποδά και τις εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης για την αμέριστη στήριξη και την ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή τους όχι μόνο στη δράση αυτή αλλά και κάθε φορά όποτε το ζητήσουμε, είναι πάντα δίπλα μας καθώς και τους συνδιοργανωτές μας και τους εκπαιδευτικούς των φορέων που έδωσαν περίσσιο χρόνο και ιδέες για την υλοποίηση των εργαστηρίων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή της ΔΔΕ Αρκαδίας κ. Ιωάννη Γαληνό και τον Υποδιευθυντή της ΔΔΕ Αρκαδίας κ. Χρήστο Καρνέζη, για την στήριξη , την άμεση συνεργασία και την σπουδαία συμβολή και συμμετοχή τους στη δράση αυτή, καθώς και την κα Μαρία Παρίση, Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παρουσία και την πολύτιμη συμβολή της.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο όλων των φορέων και των εκπαιδευτικών και καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη