Η Έλενα Μπαζίνη από την Αρκαδία Εκπαιδεύτρια της UNESCO



Με ιδιαίτερη χαρά επιτρέψτε μας να συγχαρούμε την αγαπημένη μας συνάδελφο, Έλενα Μπαζίνη, που υπηρετεί στο Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων της Διεύθυνσης, για την πρόσφατη πιστοποίησή της από την UNESCO ως εκπαιδεύτριας (facilitator) σε θέματα διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο εφαρμογής της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003).

Η πιστοποίηση προκύπτει έπειτα από εντατική εκπαίδευση που διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων της UNESCO (Global capacity - building programme) σε διεθνές επίπεδο.
 
Σκοπός δημιουργίας και λειτουργίας του δικτύου των εκπαιδευτών/τριών (facilitators) είναι η υποστήριξη των κρατών- μερών της Σύμβασης σε θέματα διαφύλαξης της ζωντανής κληρονομάς και η συστηματική ενημέρωση των κοινοτήτων για τη σημασία και συμβολή της Σύμβασης στην ενίσχυση της αυτογνωσίας τους. 

Συγχαρητήρια Έλενα!!!
.
.
.

Περισσότερες πληροφορίες:
- Global Capacity Programme: https://ich.unesco.org/en/capacity-building
- Global Network of Facilitators: https://ich.unesco.org/en/facilitator
- Facilitator (individual page) Elena Bazini: https://ich.unesco.org/en/trainer/bazini-elena-05341?fbclid=IwAR3EKvW4onYEYYw8_gsj0hNtmy8-hZIONjl4G4G9HwZx73NDYwoUFDngm-8

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS