Αφιέρωμα στις μικρές ταινιές του σκηνοθέτη Ανδρέα θωμόπουλου

 






https://www.shortfromthepast.gr/tribute.asp?id=20&lang=

Η t-short σας παρουσιάζει, στο αφιέρωμα της για τον σκηνοθέτη Ανδρέα Θωμόπουλο,  την μεσαίου μήκους ταινία του: «On your own» (Μοναχός σου) και τα δύο μικρά ντοκιμαντέρ του: «Στην Ουγκάντα» και «Στην Αϊτή» που έκανε με τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Ο σκηνοθέτης Ανδρέας Θωμόπουλος με την ταινία του «On your own» (1968) μας δίνει όχι μόνο  μια υπέροχη ιστορία σχέσεων αλλά ταυτόχρονα και μια εξαιρετική κινηματογράφηση σε ένα ασπρόμαυρο περιβάλλον με μοναδικά πλάνα, διαλόγους και  ερμηνείες. Όλη η εποχή και οι αναζητήσεις της σε μια ταινία 52΄ λεπτών για πρώτη φορά διαδικτυακά στο μοναδικό κινηματογραφικό site για την ελληνική μικρού μήκους ταινία: www.shortfilm.gr . Μαζί προβάλλονται δύο ντοκιμαντέρ του για τις μακρινές Αιτή και Ουγκάντα καταγράφοντας ντοκουμέντα για τις δύο αυτές χώρες μέσα σε τραγικές συνθήκες το 2010.

Το αφιέρωμα γίνεται στο πλαίσιο των αφιερωμάτων του shortfilm.gr και είναι το 18ο αφιέρωμά μας σε δημιουργούς της μικρού μήκους ταινίας. Μπορείτε να το δείτε εδώ: https://www.shortfromthepast.gr/tribute.asp?id=20&lang=

Εδώ το σύνολο των αφιερωμάτων μας: https://www.shortfromthepast.gr/tributes.asp

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS