Καιρός – Μαρουσάκης: Άστατος με καταιγίδες αυτή την εβδομάδα, έντονα φαινόμενα την Τετάρτη



Καιρός – Μαρουσάκης: Άστατος με καταιγίδες αυτή την εβδομάδα, έντονα φαινόμενα την Τετάρτη© Newsbomb

Καιρός: Τι απαντά ο Μαρουσάκης σε όσους σκέφτονται καλοκαίρι - Αναλυτική πρόγνωησ για όλη τη χώρα

Άστατος είναι σήμερα ο καιρός σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα από το απόγευμα και μετά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα αυτήν την εβδομάδα θα κυλήσει με άστατο καιρό. Περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα μέσα της εβδομάδας με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.







Αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, για σήμερα, παρά το ότι ο καιρός ξεκινάει ήπια από το μεσημέρι και μετά σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα δώσουν βροχές κατά βάση στα κεντρικά, βόρεια και βορειοανατολικά. Όπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, όσο πιο νότια βρισκόμαστε προς Κρήτη, νοτιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο.

Μέσα στο Αιγαίο επιμένει ο βόρειος άνεμος. Η θερμοκρασία στους 15 με 17 βαθμούς.

Στην Αττική, δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο. Ο βοριάς επιμένει και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 17 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές, που, ωστόσο, δεν θα προβληματίσουν. Ο υδράργυρος στους 14 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Την Τρίτη (20/2) θα ξεκινήσουν οι άστατε καιρικές συνθήκες λόγω μίας διαταραχής που έρχεται από την Ευρώπη η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα και πιο ισχυρά κυρίως στην Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.






Την Πέμπτη (22/2) ο καιρός θα εμφανίσει βελτίωση, ωστόσο οι άστατες καιρικές συνθήκες θα επιμείνουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε και μία απάντηση για το αν τελείωσε ο χειμώνας…. Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης έχουμε ακόμα μπροστά μας τον Μάρτιο αλλά και τον Απρίλιο ώστε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός.

msn

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS