Υποψήφιος για την ΠΕΔ ο Σωτήρης Παπαδημητρίου



Μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις αυριανες εκλογές της ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ, ως υποψήφιος για το Δ.Σ της ΠΕΔ αλλά και για την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, απευθύνω το ακόλουθο μήνυμα στους συναδέλφους εκπροσώπους Δήμων Πελοποννήσου:

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Ως είθισται, στο ξεκίνημα των αυτοδιοικητικών διοικήσεων, κάθε θητείας, καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στα όργανα εκπροσώπησής μας. Την Περιφερειακή και Κεντρική Ένωση Δήμων. Θέλω να πιστεύω ότι είναι κοινά αποδεκτό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το ζωντανό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών το οποίο αν δεν είναι υγιής , δεν μπορεί να υπάρξει ορθή λειτουργία της κοινωνίας. 

Όσοι έχουμε την δυνατότητα, την θέληση και την διάθεση να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την όποια εξέλιξη, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση εύκολα γίνεται δέκτης προβλημάτων όπου έρχεται σε άμεση και ευθεία αντιμετώπιση με αυτά, αλλά ταυτόχρονα με συνοπτικές διαδικασίες, της αφαιρούν το λόγο και τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών. Συνεχώς βλέπουμε αφαίρεση αρμοδιοτήτων με το έτσι θέλω, πρόσθεση ευθυνών και υποχρεώσεων χωρίς αντίστοιχους πόρους και γενικώς να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. 

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι κινούμαστε σε επικίνδυνα όρια. Αν δεν ορθώσουμε λόγο, επιχειρήματα και ανάστημα, δυστυχώς θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση στο μέλλον (που είμαστε ήδη) και δεν θα μπορούμε να ενεργούμε για αυτό που οφείλουμε και καλούμαστε απ’ τους δημότες μας. Γιατί η Αυτοδιοίκηση δεν βασίζεται σε εξαγγελίες αλλά σε πράξεις.

 Μετά από ώριμη σκέψη και έντονο προβληματισμό, έχοντας μια διαδρομή και παρουσία 17 ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας και να σας ζητήσω να είμαι μια από τις επιλογές σας, για την εκπροσώπησή σας, στα όργανα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. 

Μετά την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Τάσος Χρόνης, την οποία αποδέχθηκα να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, μαζί με τους υπόλοιπους έμπειρους και αγωνιστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ζητώ να αποτελέσω μια από τις επιλογές σας, για να ενώσω τη δική μου φωνή, τη δική μου δύναμη, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους που θα εκλεγούν για να αγωνιστούμε προς την κατεύθυνση που αποτελεί μονόδρομο. 

Ισχυρή, Ανεξάρτητη, Λειτουργική, Αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού. 

Με εκτίμηση,

Σωτήρης Γ. Παπαδημητρίου

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη