Eξόρμηση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων στον Πάρνωνα

 


Μια θαυμάσια εξόρμηση, από κάθε άποψη, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στον Πάρνωνα.

Το γεμάτο με ορειβάτες λεωφορείο μετέφερε την ομάδα από την Τρίπολη στην ιστορική μεσαιωνική Ι. Μ. Λουκούς Κυνουρίας. Εκεί είχαν ήδη φτάσει άλλοι 20 συνορειβάτες από την γύρω περιοχή. Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την πλούσια ιστορία τόσο της μονής όσο και της ευρύτερης περιοχής από τον φιλόλογο και ερευνητή Νίκο Πολυμενόπουλο, στο παρακείμενο ρωμαϊκό υδραγωγείο, τον οποίο και ευχαριστούμε. Συνεχίσαμε την ανάβαση προς την ακρόπολη της αρχαίας Θυρέας, όπου υπάρχουν ερείπια του αρχαίου τείχους. Η ανεμπόδιστη θέα προς τον Αργολικό κόλπο, το Ναύπλιο και τα νησιά του κόλπου ήταν καταπληκτική.

Επόμενη στάση στον ναό του Απόλλωνα και στον οικισμό του Ελληνικού. Κατάληξη στην Ορεινή Μελιγού μετά έξι ώρες πορείας.

Ο Σύλλογος Φίλων Ορεινής Μελιγούς μας επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη. Μας παρέθεσε, στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, ένα πλουσιότατο γεύμα με εκλεκτά εδέσματα και άφθονο κρασί. Το γλέντι άρχισε και διήρκεσε αρκετή ώρα. Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου για την θερμή φιλοξενία τους και ευχόμαστε να συνεχίσουν με επιτυχία το έργο που επιτελούν.
















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS