Τρια πρώτα βραβεία του 2ου ΓΕ.Λ Τρίπολης στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα - Ομογένεια:Εκπαιδευτικές Γέφυρες»



Τρία πρώτα βραβεία, στις κατηγορίες «Ταινία τεκμηρίωσης» και «Project» Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απέσπασαν οι δημιουργικές εργασίες των μαθητών και των μαθητριών του 2ου ΓΕ.Λ Τρίπολης στο 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» 
Οι ταινίες τεκμηρίωσης «20/07/1974-50 χρόνια μετά…μήπως ξέρεις;» και «Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο» αποτελούν δημιουργία έξι μαθητριών της Β΄ Λυκείου και πέντε μαθητριών της Α΄ Λυκείου, αντίστοιχα.
Το project« Αμμόχωστος-Famagusta : Πόλη χωμένη στην άμμο» υλοποιήθηκε από 22 μαθήτριες και μαθητές της Α΄ Λυκείου.
Στον διαγωνισμό που υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, συμμετείχαν με 18 παραδοτέες εργασίες 37 μαθητές/ήτριες της Α΄& Β τάξης του 2ου ΓΕ.Λ Τρίπολης.
Οι συμμετέχοντες/ουσες έγιναν ερευνητές και ερευνήτριες του παρελθόντος,συγκέντρωσαν πληροφορίες για τον Κυπριακό Ελληνισμό, την σκλαβωμένη Κυπριακή γη και προβληματίστηκαν για το εθνικό μας πρόβλημα -το Κυπριακό.
Με την συμμετοχή τους στον εν λόγω διαγωνισμό αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους συναγωνιζόμενοι με μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα, την Κύπρο και σχολεία της Ομογένειας.
Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.
Στον φετινό διαγωνισμό που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή-κατοχή της Κύπρου συμμετείχαν συνολικά 235 σχολικές μονάδες από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ομογένεια και περίπου 11.500 μαθητές/τριες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS