Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου για κρούσμα μηνιγγίτιδας: Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ένδειξη μετάδοσης στη Σχολή

Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου για κρούσμα μηνιγγίτιδας: Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ένδειξη μετάδοσης στη Σχολή
Ο ασθενής φοιτητής δεν συμμετείχε στην περιφρούρηση της κατάληψης και στις στενές επαφές του δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας φοιτητής της Σχολής

Σχετικά με το συμβάν της νόσησης φοιτητή της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στην Πάτρα από μηνιγγίτιδα τύπου Β', η Πρυτανεία ανακοίνωσε ότι:

Σύμφωνα με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επιμελήθηκε την ιχνηλάτηση του περιστατικού, δεν υπάρχει καμιά απολύτως ένδειξη μετάδοσης στη Σχολή.
Η Σχολή τελεί υπό κατάληψη για περισσότερο από ένα μήνα και ως εκ τούτου, δεν υπήρξαν εστίες συγχρωτισμού. Περαιτέρω, ο ασθενής φοιτητής δεν συμμετείχε στην περιφρούρηση της κατάληψης και στις στενές επαφές του δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας φοιτητής της Σχολής.
Για περισσότερες πληροφορίες για την νόσο και ειδικότερα για τη μετάδοση και την πρόληψή της, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (eody.gov.gr).
Τέλος, γίνεται γνωστό ότι, με αφορμή το συμβάν και κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου των φοιτητών της Σχολής, θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στη Σχολή, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενημερωτική εκδήλωση για την μηνιγγίτιδα.
Η σκέψη και οι ευχές όλων μας αφορούν την ταχεία και πλήρη ανάρρωση του φοιτητή.

Esos.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS