Δράσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ με τους μαθητές του Παράλιου Άστρους


Δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης μαθητών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Άγρια Ζωή (3/3) 
#ΟΦΥΠΕΚΑ #necca #protectGreekNature #ProtectedAreas 

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Άγρια Ζωή (World Wildlife Day), που φέτος συμπληρώνει τα 10 χρόνια, καθιερώθηκε από τη Γενική Σύνοδο του ΟΗΕ για να αναδείξει τον μοναδικό ρόλο και τη συμβολή της άγριας ζωής στους ανθρώπους και στον πλανήτη, υπενθυμίζοντας ότι οι απειλές που αντιμετωπίζουν άγρια ζώα και φυτά, προέρχονται κυρίως από ανθρώπινες δραστηριότητες. Στο πλαίσιο εορτασμού την Ημέρας αυτής, ομάδα στελεχών της ΜΔΠΠΝΠ πραγματοποίησε δυο προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για την επιτακτική ανάγκη προάσπισης των απειλούμενων ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας έναντι της λαθροθηρίας και της λαθρεμπορίας. Οι δράσεις επιλέχθηκαν με βάση την ηλικιακή ομάδα των μαθητών. 

Συγκεκριμένα:
✅ στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίου Άστρους (5/3) στην Αρκαδία, παρουσιάσαμε το μοναδικό φυτικό πλούτο του Πάρνωνα και πραγματοποιήσαμε φύτευση αρωματικών φυτών και δενδρυλλίων στον χώρο του σχολείου, με τη βοήθεια των 70 μαθητών. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου-Δημοτικού Σχολείου Π. Άστρους. Η επιλογή του σχολείου έγινε καθώς είχε προηγηθεί επίσκεψη-ξενάγηση των μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα, στο Λεωνίδιο (14/2). 

✅ με τους 50 μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας, ακολουθήσαμε το πεζοπορικό μονοπάτι της Αγίας Κυριακής στην Βαμβακού Λακωνίας (6/3). Κατά την πεζοπορία έγινε ερμηνεία του φυσικού περιβάλλοντος και καταλήξαμε στο σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΜΔΠΠΝΠ με τον Οργανισμό “Vamvakou Revival” (Η Αναβίωση της Βαμβακούς).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη