Το 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο eTwinning με θέμα «Τα μνημεία του τόπου μας»



Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο φετινός εορτασμός εστιάζει στην ποικιλομορφία των θησαυρών της πολιτιστικής κληρονομιάς, που κάνει τον κόσμο μας πολύχρωμο και μοναδικό. Είναι όμως και μία ημέρα για προβληματισμό και δράση, καθώς είναι πολύ σημαντική η διαφύλαξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές.
Το 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης συμμετέχει φέτος σε ένα ευρωπαϊκό έργο eTwinning με θέμα «Τα μνημεία του τόπου μας». Τα παιδιά συνεργάζονται με ευρωπαϊκά σχολεία και γνωρίζουν διάφορα μνημεία από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία με σκοπό να αγκαλιάσουν την παγκόσμια πολιτιστική ποικιλομορφία. Για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς έφτιαξαν με τους εταίρους τους μία διακρατική αφίσα με μηνύματα που τονίζουν την ανάγκη προστασίας των μνημείων παγκοσμίως. Τα μηνύματα αυτά θα ήθελαν να ακουστούν σήμερα και να ταξιδέψουν όσο πιο μακριά γίνεται.
 
Τα μνημεία είναι θησαυροί ολόκληρης της ανθρωπότητας και χρειάζονται την προστασία μας για να παραμείνουν θησαυροί και να συνεχίσουν να εμπνέουν τις επόμενες γενιές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS