Ο ΕΟΣ Τρίπολης πραγματοποίησε ένα ακόμα περίπατο - καθαρισμό στο Άλσος Παναρκάδων!



Άλσος Παναρκάδων. Περίπατος - Καθαρισμός!

Σήμερα Δευτέρα 8-4-2024, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης (Ε.Ο.Σ. Τρίπολης) πραγματοποίησε ένα ακόμα περίπατο - καθαρισμό στο Άλσος Παναρκάδων!

Γενικά η εικόνα του Άλσους ήταν πολύ καλή, με εξαίρεση τις εισόδους του Άλσους, κυρίως από την πλευρά της οδού IV Μεραρχίας ΠΖ, όπου τόσο ο στρατηγός άνεμος, αλλά και η "αφηρημάδα" κάποιων επισκεπτών του Άλσους, είχαν συντελέσει στη συγκέντρωση αρκετών απορριμμάτων...

Μωρομάντηλα, χαρτοπετσέτες, μπουκαλάκια, συσκευασίες από κρουασάν, πατατάκια, σουβλάκια κλπ, πάνα μωρού και εσώρουχα, ήταν μερικοί από τους "θησαυρούς" που συλλέξαμε...
Φέτος συμπληρώνονται 8 χρόνια από τον Ιούνιο του 2016, όταν ξεκινήσαμε να καθαρίζουμε εθελοντικά το Άλσος και στην πρωτοβουλία μας αυτή είχαμε τη χαρά, εκτός από τα μέλη και τους φίλους του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, να συμβάλουν και άλλοι σύλλογοι και συμπολίτες σε αυτή μας την προσπάθεια καθώς και ο Δήμος Τρίπολης (όταν χρειάσθηκε να απομακρυνθούν μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων και ξερής βλάστησης).

Το Άλσος Παναρκάδων, είναι ένας πλούτος για την Τρίπολη, το οποίο ανήκει στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και είναι στη διάθεση όλων των επισκεπτών, για να μας προσφέρει την ομορφιά του καθώς και τα ευεγερτήματα που αποκομίζουμε κάνοντας τους περιπάτους μας σε αυτό! Οφείλουμε όλοι να το προστατεύουμε και να το διατηρούμε καθαρό!

Μέσα στο 2024 προγραμματίζουμε να ολοκληρώσουμε τη σηματοδότηση της πράσινης διαδρομής και να συντηρήσουμε τη σηματοδότηση στην κόκκινη και την μπλε διαδρομή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS