Βουλή: Πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης – Οδηγείται στο αυτόφωρο

 Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια όταν ένας βουλευτής της Ελληνικής Λύσης δέχθηκε επίθεση από έναν πρώην Σπαρτιάτη.

Πρόκειται για τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο ο οποίος δέχθηκε μπουνιά από τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο της Βουλής.

Τι συνέβη – Καρέ καρέ η επίθεση

Τo περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στο twitter.

Παρά τις προσπάθειες των παριστάμενων να συγκρατήσουν τον πρώην Σπαρτιάτη, νυν ανεξάρτητο βουλευτή, αυτό στάθηκε αδύνατο.

Προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο με ύβρεις μεταξύ των δύο βουλευτών

Αν και προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον Φλώρο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν

Σοκαριστικός διάλογος

Πριν την βίαιη επίθεση προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο πολιτικών. Ο διάλογος σοκάρει:

Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

Αν και προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον Φλώρο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν

Αδιανόητη ήταν η φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε

Τον γρονθοκόπησε

Μόλις οι δύο βουλευτές βγήκαν από την Ολομέλεια και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μπουνιά από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ιατρείο.

Ο Φλώρος έπιασε από τον λαιμό και γρονθοκόπησε τον Γραμμένο

Ο Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της βουλής για τις πρώτες βοήθειες

Οι υπόλοιποι βουλευτές κοιτούσαν αποσβολωμένοι.

Αποπομπή Φλώρου

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος έκανε λόγο για κτηνωδία ανακοινώνοντας στην Ολομέλεια ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος αποπέμπεται για 15 μέρες από τις εργασίες της Βουλής.

Ο Κ. Τασούλας είπε ότι αυτή η ποινή είναι «χάδι», αλλά το δικαιολόγησε αφού όπως είπε «αυτό προβλέπει ο κανονισμός».

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών θα παραπεμφθεί επίσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ θα ζητηθεί και η άρση ασυλίας του για να αντιμετωπίσει τις ποινικές συνέπειες της πράξης του.

Στο αυτόφωρο

Με εντολή Τασούλα ο Κωνσταντίνος Φλώρος, προσήχθη από την φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής).

Όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής,  ο κ. Φλώρος έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Καταδικάζουν την επίθεση

Τον ξυλοδαρμό του κ. Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, «καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά», ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής.

Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στις προκλήσεις των ακροδεξιών που θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή και την ελληνική κοινωνία».

 «Να αποκλειστεί το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών από τις εκλογές», ζητά η Νέα Αριστερά

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος σημειώνει: «Ενώ πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και αναμένονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης τόσο για την ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, όσο και για την ίδια τη νομιμότητα της παρουσίας του εν λόγω κόμματος στην ελληνική Βουλή, η κατάσταση εκτραχύνεται.

Το επεισόδιο ξυλοδαρμού του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο πλέον αλλά εκλεγμένο με τους «Σπαρτιάτες» Κωνσταντίνο Φλώρο δεν είναι πρωτοφανές. Αντίθετα, θυμίζει τα έργα και τις ημέρες της πάλαι ποτέ Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Ο τσαμπουκάς, η βία, η χυδαία και προκλητική συμπεριφορά δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αυθόρμητα περιστατικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο η άκρα δεξιά και ο φασισμός προβάλλουν προς την κοινωνία μια εικόνα δύναμης και αντισυστημικότητας.

Τα προοδευτικά και δημοκρατικά κόμματα οφείλουν κάτι περισσότερο από την απερίφραστη καταδίκη τέτοιων συμβάντων. Οφείλουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, πρωτίστως πολιτικά, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς και των ιδεών της στην ελληνική κοινωνία. Να μην είναι ούτε το κοινοβούλιο, ούτε η κοινωνία μας πεδίο δράσης για την ακροδεξιά και τα φασιστικά μορφώματα.

Ως εδώ. Η Νέα Αριστερά συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα αυτό και περιμένει η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει το φασιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών» από τις επικείμενες ευρωεκλογές».

Βουλή: Πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης - Οδηγείται στο αυτόφωρο | in.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS