Μάθετε για την Μάχη της Δραμπάλας και για τον Ακόβο Φαλαισίας μέσα απο το ντοκυμαντέρ του Cosmote TV



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η                                                                                                                                        
 Μάθετε για την Μάχη της Δραμπάλας και για τον Ακόβο Φαλαισίας μέσα απο το ντοκυμαντέρ του Cosmote TV διαθέσιμο σε παγκόσμια εμβέλεια, όπου γίνεται εκτενής προβολή και αναφορά στην μάχη, στον Θ. Κολοκοτρώνη και στον Άκοβο
Από τις 24.3.2024 προβάλλεται επεισόδιο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη της σειράς "Η Φωνή των Αγαλμάτων" η Μάχη της Δραμπάλας και ο Άκοβος. Για όποιον δεν έχει πρόσβαση στην cosmote tv, αναφέρουμε περιληπτικά τι συμπεριλαμβάνει αυτό το πέμπτο επεισόδιο της σειράς. 

Τα γυρίσματα του επεισοδίου έγιναν στις 30.5.23 στον Άκοβο ύστερα από ενέργειες του Συλλόγου μας προς την εταιρεία παραγωγής. Η εικοσαετής και πλέον προσπάθεια μας στο διαδίκτυο για προβολή της Μάχης και του Κολοκοτρώνη στον Άκοβο προξένησε το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη και σεναριογράφου που ανέσυραν στοιχεία απο τις ηλεκτρονικές μας σελίδες και τα προβάλλουν στο ντοκυμαντέρ.         

Το επεισόδιο αρχίζει προβάλλοντας εντυπωσιακά πλάνα απο την πλατεία της Αγίας Σωτήρας (Πλατεία Ηρώων) και τις τρείς προτομές (Θ. Κολοκοτρώνης, Γ. Γεωργαντάς, Γενναίος. Κολοκοτρώνης), που βρίσκονται εκεί με εστίαση στην προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη (έργο του Γλύπτη Πύρρου Παπαγιώργη) σε αφήγηση του ζωγράφου Ιωάννη Μετζικώφ.  

΄Υστερα μεταφερόμαστε στο ύψωμα της Δραμπάλας όπου δείχνονται γενικά πλάνα του μνημείου, του αγάλματος (έργο και αυτό του Πύρρου Παπαγιώργη), του πλατώματος της Τραπεζορράχης και της καταπληκτικής θέας της τριγύρω περιοχής. Καθόλη την διάρκεια παρουσιάζονται τα γεγονότα, η ιστορία της Μάχης της Δραμπάλας και του Θ. Κολοκοτρώνη από τον Ταξίαρχο ε.α. Της Πολεμικής Αεροπορίας Ιωάννη Ζαφειρόπουλο. (Φιλοακοβίτη που αναφώνησε τον πανυγηρικό στους εορτασμούς της Δραμπάλας το 2023).

Προς τα μέσα της αφήγησης παρουσιάζονται πλάνα του Ακόβου από αέρος, και το αφιέρωμα κλείνει με τα λόγια «Οταν οι Έλληνες απομακρύνουν τις διαφορές τους προς χάρη του γενικού καλού, βασιλεύει η λογική, η ελπίδα και η επιτυχία. Ο διχασμός και ο εμφύλιος έφεραν τον Ιμπαρήμ στην Πελοπόννησο, η Δραμπάλα έδειξε πως η ενότητα μπορεί να τον νικήσει». Το αφιέρωμα τελειώνει με την καταπράσινη θέα σπο τον Άκοβο προς τον κάμπο της Παναγιάς, της Αγίας Τριάδας με φόντο τα πισαμπέλια,τον Χαρελά, την Σιρόκα τον Αρφαραίικο Αγιολιά και την Κλόγκοβα.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS